Ambush festival_plakat3. AMBUSH FESTIVAL

 

Od 2. do 7. novembra, u Subotici se održava treći Ambush festival – festival new age muzike. Festival organizaciju FOKUS fondacija (koja je ujednom i glavni pokrovitelj) i Ambush music (programski i produkcioni saradnik i kordinator festivala), uz pokroviteljsku pomoć Švedske ambasade u Beogradu.

Do kraja septembra i tokom oktobra, na više lokacija u Subotici – Baš Kuća, klub Mladost, Format c:lub i Dečje pozorište, biće održan niz promo koncerata koji najavljuju Festival.

Ulaz na sva festivalska dešavanja naplaćuje se u vidu doborvoljnog priloga koji će posetioci moći da prilože u teglu na ulazu. Sav novac od priloga ide izvođačima i služiće za pokrivanje troškova njihovih nastupa.

U okviru maratonskog programa Ambush festivala, i na promo koncertima, u 10 koncertnih večeri nastupiće 20 izvođača.

 

Ambush Fest Promo koncerti:

 

26.9. (nedelja) 21h – Format c:lub

Oldseed (Kanada)

Povezana vest:  Evrovizija 2016: Zvižduci neće biti cenzurisani

 

8.10. (petak) 22h – klub Mladost

Man Zero (Hrvatska)

Killed By 9V Batteries (Austrija)

 

29.10. (petak) 22h – klub Mladost

Tona (Novi Sad)

Consecration (Beograd)

 

30.10. (subota) 22h – Baš Kuća

Neon Nacht – Ambush fest promo party

neoModern (Bačka Topola)

Ilegalne emocije (Beograd/Beč)

 

Ambush Festival:

 

2.11. (utorak) 22h – Baš Kuća

Shield Your Eyes (London, UK)

Khuda (Leeds, UK)

 

3.11. (sreda) 22h – Baš Kuća

Ivan Čkonjević (Su/NS)

Temple Of The Smoke (Beograd)

 

4.11. (četvrtak) – Baš Kuća

Coma Stereo (Slovenija)

Nikki Louder (Slovenija)

 

5.11. (petak) – Scena Dečjeg pozorišta (ex Kostolanyi szinhaz)

Rosa Parks (Mađarska)

Dorena (Švedska)

 

6.11. (subota) – Baš Kuća

Ana Never (Subotica)

(izmenavremena) (Novi Sad)

Jasmine & The Petals (Novi Sad)

Povezana vest:  ONE DIRECTION: Zahvalni smo fanovima

 

7.11. (nedelja) – Baš Kuća

delta43 (Subotica)

Lakmus Red (Novi Sad)

* * *

O festivalu:

 

Ambush Music Festival započeo je 2008. godine i ovo će biti treći put i nova prilika da u Subotici javnost uživa u deset dana u koncertima i muzici koju nemamo često piliku da sretnemo. Ceo festival je vođen idejom promovisanja i organizovanja nastupa za kvalitetne bendove i autore, ne tako popularne ali duboke, izražajne i senzualne new age muzike. New age muzika koja lebdi iznad svih žanrova i konzervativnih percepcija koje dolaze od strana muzičke industrije. Sve, od savremene klasike, preko eksperimentalne, instrumentalne rock, elektronske, pa čak i country muzike skupa spravljaju jednu sliku o new age muzici koja je zastupljena na Ambush muzičkom festivalu.

Ceo festival je potštapljen idejom i željom da se omladini našeg grada, kao i svim našim gostima, ponudi nešto konkretnije u vidu jednog muzičkog dešavanja koje je svedočanstvo onoga što stvaraju kvalitetni izvođači i bendovi u regionu, a koji se tiču savremenog pogleda i tretiranja savremene muzike, u svim njenim postmodernim obrisima, deklinacijama i emanacijama.

Povezana vest:  Selena Gomez i Justin Bieber ponovo zajedno?

Do sada, imali smo zadovoljstvo biti domaćini sastavima kao što su: port-royal (Italija), 53, Slon, Lars Stigler, Dirac (Austrija), Oldseed (Kanada), Heirs (Australija), Ryland Bouchard (SAD), Nikki Louder, Hexenbrutal (Slovenija), Man Zero, Ž / Buka (Hrvatska), Pozvakowski, Rosa Parks (Mađarska), Zemlja br. 9, Emanuil, Went, Hton… (Srbija) i ostali. Ove godine naš plan je da sveukupno organizujemo 10 dana festivalskih muzičkih večeri sa muzičarima iz Slovenije, Švedske, Velike Britanije, Kanade, Hrvatske, Mađarske, Austrije, Srbije …

Ambush festival biće održan na raznim lokacijma u Subotici, uz ulaz sa dobrovoljnim prilogom, kako bi svim ljudima bio predstavljen i dostupan jedan ne tako često viđen i slušan muzički jezik u Srbiji.