Muse1Mjuz prvi na listi najboljih muzičkih obrada

 

Hit Nine Simon (Simone) „Feeling Good“ u izvođenju engleskog benda „Mjuz“ (Muse) proglašen je za najbolju obradu svih vremena, objavio je Nju mjuzikal ekspres (New Musical Express – NME).

Lista najboljih obrada sastavljena je na osnovu internet ankete na sajtu britanskog muzičkog magazina. Drugo mesto zauzimaju „Bitlsi“ (Beatles) i njihova verzija pesme „Twist and Shout“, a treće Džoni Keš (Johnny Cash) i pesma „Hurt“.

Povezana vest:  Harry Styles iz 1D: Ostajem u Evropi!

Džimi Hendriks (Jimi Hendrix) i „Hey Joe“ su na četvrtom, a „Nirvana“ i „Where Did You Sleep Last Night“ na petom mestu.

Na listi najgorih obrada „trijumfovala“ je Britni Spirs (Britney Spears) sa pesmom „I Love Rock N’ Roll“. Drugi je Ronan Kiting (Keating) i numera „Fairytale of New York“, a treća Selin Dion (Celine) i njena verzija hita „You Shook Me All Night Long“.

Povezana vest:  MACKLEMORE & RYAN LEWIS PREMIJERNO ĆE IZVESTI NOVI HIT SINGL "CAN'T HOLD US" UŽIVO NA "2013 MTV MOVIE AWARDS"

Grupa „Tejk Det“ (Take That) je na četvrtom mestu, sa pesmom „Smells Like Teen Spirit“, a „Em Pipl“ (M People) na petom, sa obradom numere „Itchycoo Park“.