gillan-onstage-1Rock legenda Ian Gillan dolazi u Beograd da održi jedinstveni koncert pevajući numere Deep Purple. Ovaj neverovatan muzičar svojim fenomenalnim glasom napraviće specijalan koncert! Nastupiće sa muzičarima legendarnog klavijaturiste Dona Aireya i njegovim Don Airey Bandom i Beogradskim simfonijskim orkestrom vođenim dirigentom Stephen Beltley Kleinom.

Sa legendarnim hitovima kao što su „Smoke On The Water“, „Black Night“ i „Perfect Stranger“, Gillan će gospodariti binom Sava Centra u Beogradu. Specijalni gosti su bend Papa Le Gal.

Povezana vest:  Završen Reload Streets Festival – Mladi na jugu Srbije bez ozbiljnije podrške države

Talentovani muzičar rođen je u Hounslowu u Engleskoj. Jedinstveni vokal je odmah bio njegov zaštitni znak. Na početku karijere bio je pod uticajem muzičara kao što su Elvis Presley, Little Richard, Buddy Holly, kao i ostalih iz te poznate ere.

Ian Gillan je sreo Rogera Glovera kada se pridruzio grupi Episode Six davne 1965. Godine. Oni su pekli zanat nastupajući sa Dusty Springfield i svirali pet koncerata po noći, a osam vikendom. Gillan se pridružio Deep Purple 1969 godine, kada je grupa započela svoj najuspešnii period.

Povezana vest:  ULAZNICE ZA NASTUP RONI SAJZA JOŠ SAMO DANAS PO PROMOTIVNOJ CENI!

Gillan je poznat i po ulozi Isusa Hrista u rok operi Jesus Christ Superstar, koja je originalno snimljena u londonskom studiju. Ovaj muzičar takođe je igrao Cahrlesa Darwina u projektu Bolland and Bolland pod naslovom “Darwin – The Evolution”.

Rok legenda je dva puta izveo duet sa Lučanom Pavarottijem u ariji „Nessun Dorma“. Gillan još uvek nastupa na rasprodatim koncertima u arenama širom sveta. Samo prošle godine nastupio je u 48 zemalja – sa Deep Purple i kao solo izvođač. Stoga nam je zadovoljstvo što ćemo imati jedinstvenu šansu da uživamo u njegovom neverovatnom koncertu u Beogradu u novembru.

Povezana vest:  Pank-rok spektakl u Magacinu Depo: Atheist Rap, Goblini, Gužva u 16-ercu i LUR sviraju zajedno 6. februara

Cene ulaznica za ovaj ekskluzivni koncert u Sava centru su: 2.990, 3.400, 3.990 i 4.500 dinara preko mreže Eventim.