Marko Selic Marcelo fotoPorazgovarajte sa Marčelom kako se pišu stihovi!

Svetski priznati program „Converse Rubber Tracks“ pružiće mladim neafirmisanim muzičarima još jednu priliku da dobiju dragocene savete od renomiranih muzičara. Druga po redu besplatna „Converse Rubber Tracks“ radionica u Beogradu, sa temom „Reči i pisanje tekstova pesama“ (Lyric and song writing), održaće se 20. decembra u malom klubu Domu omladine od 15-17h. Radionicu će držati popularni muzičar i pisac Marčelo zajedno sa dugogodišnjim prijateljem – kompozitorom i DJ-om Radetom Sklopićem „Raid-om“.
Marčelo (Marko Šelić) je vrlo posvećen muzičar i istaknut tekstopisac, poznat po svojim socijalno-angažovanim tekstovima. Bavi se alternativnom scenom, a sarađuje i sa kolegama iz drugih žanrova. Kroz svoja brutalno realna dela on donosi veliku količinu pozitivne energije koju prenosi ljudima kroz jedinstvenu želju da kaže istinu.
Unapred se raduje predstojećoj besplatnoj muzičkoj radionici i ističe zašto mladi treba 20. decembra da dođu u Dom omladine: „Mislim da je zanimljivo čuti od samih autora kako savladavaju izazove i kreativne probleme – to može biti primamljivo i onima koji prosto cene nečiji rad i zanima ih da pomalo zavire iza kulisa, iako se sami ne bave istim zanimanjem. Onima koji se pak bave, nadamo se, može biti i korisno. To vidim kao druženje neformalnog karaktera, u opuštenoj atmosferi, svako ima priliku da postavi pitanje i dobije odgovor – i lepo je razgovarati o tome da pesme ne nastaju magijom, nego se iza toga krije krvav rad. Dobro, ne baš krvav – više znojav. Ali to je važna tema u ovoj instant-eri, kad svako samo želi da bude pobednik, ne i da se presamiti od rada i truda da bi to ostvario. Lepo, pričajmo onda o tome kako stvari nastaju. Rade je tu kako ne bismo preskočili vrlo važan aspekt: povezivanje teksta sa muzikom. Ljudi ponekad misle da to ide automatski, ali najčešće ne ide.“
Kompozitor i dj Rade Sklopić „Raid“ jedan je od najbliskijih Marčelovih prijatelja i saradnika gotovo čitavu deceniju – bavljenje muzikom započeo je u Švajcarskoj, gde se još kao petnaestogodišnjak predano posvećuje gramofonu – tako da već sa 18 zavređuje prvo mesto na švajcarskom takmicenju u ovoj disciplini. Najveći uspeh je gostovanje na DJ Revolution-ovom albumu „King of the Decks“, gde se kao nova nada našao medu legendama kao što su Q-Bert,Premier i Jazzy Jeff. Vraća se u Srbiju 2010. godine i do danas drži prvu DJ radionicu kod nas. Uradio je kompletnu muziku za predstave „Zajedno sami“, „Klasni neprijatelj“ (DADOV) i „Istraživac nocnih mora“ (Pozorište mladih, Novi Sad), kao i pesmu za novi album Kolibrija, kojim naš najpoznatiji dečiji hor obeležava pedesetogodišnjicu postojanja. Komponovao je oko 70% Marčelovog novog albuma (Napet šou), sarađuje sa kolektivom Serbian Jazz Bre i priprema svoj prvi kompozitorski album.
Nakon Beograda, „Converse Rubber Tracks“ nastaviće sa besplatnim muzičkim radionicama na Balkanu. Mesto i vreme održavanja narednih radionica do marta sledeće godine biće sukcesivno objavljivani.
Za više informacija o programu Converse Rubber Tracks, posetite sajt converse.rs

Povezana vest:  Džin Simons: Rok je mrtav

PHOTO: Ana Danilović