world music samit logo

Peti World Music samit 23. i 24. decembra u DOB-u

Peti World Music samit biće održan 23. i 24. decembra u Klubu Doma omladine Beograda u organizaciji World Music asocijacije Srbije. Prve večeri biće održan koncert sastava „Institute“ povodom proslave 40-godišnjice rada i to nastupom u formi klupske svirke sa učešćem više od 20 muzičara koji će se smenjivati na sceni i promocijom desetostrukog CD izdanja, koje predstavlja pregled njihovog bogatog opusa.
Muzika grupe „Institute“ je kompleksna organska mešavina koja uglavnom nastaje improvizacijom na licu mesta.
Druge večeri koncert će održati Vasil Hadžimanov i njegovi prijatelji povodom nagrade „Vojin Mališa Draškoci“ koju mu dodeljuje World Music asocijacija Srbije i porodica Draškoci zbog podsticanja, razvoja i popularizacije muzičkog poližanra world music u Srbiji.
Nagrada je ustanovljena sa ciljem da podrži muzičko stvaralaštvo i umetnike koji stvaraju kompozicije nadahnute tradicionalnom muzikom, kao i da oživljava sećanje na profesora, kompozitora i kontrabasistu Vojina Mališu Draškocija (1945-2000). 
Nagrada će Hadžimanovu biti uručena pre početka koncerta kada će biti promovisan i novi broj world music magazina „Etnoumlje“ koji sadrži autorske tekstove, prikaze koncerata i festivala, recenzije domaćih i stranih albuma, fotografije, edukativne tekstove. 
Koncerti počinju u 20 časova, a ulaznica se može kupiti po ceni od 150 dinara.

Povezana vest:  Džastin Biber snima novi album na leto 2012.