amy winehouse 04

Ejmi Vajnhaus 18. juna u Beogradu

 

Britanska pevačica Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse) održaće koncert 18. juna na prostoru Donjeg grada Beogradske tvrđave, najavio je danas organizator „Avalon produkcija“. Vajnhausova je posle uspešnog prvenca „Frank“ (2003), status svetske džez-pop-soul zvezde potvrdila drugim albumom „Back to Black“ (2006), za koji je zaradila pet „Gremija“, ali je potom, umesto novom muzikom, više skretala pažnju javnosti ekscentričnim ponašanjem.

Povezana vest:  Bajaga i Instruktori slave 30 godina

Pevačica hitova „Valerie“, „Stronger Than Me“, „You Know I’m No Good“ ili „Love Is a Losing Game“, poslednjih godina postala je ozloglašena po otkazivanjima i prekidanjima brojnih nastupa, zbog problema sa drogom i alkoholom.

Vajnhausova je pravila pauze u karijeri radi lečenja od bolesti zavisnosti, a u poslednje vreme imala je nekoliko koncerata u decembru u Rusiji i u januaru u Brazilu, kao i jedan u februaru u Dubajiu.

Povezana vest:  Aca Luksa, Aco Pejović i prijatelji skupili 8.107.000,00 dinara pomoći za Kraljevo!

Prošlog septembra se vratila u studio da snimi obradu pesme „It’s My Party“ iz 1963. godine, za novembarski album „Q: Soul Boša Nostra“ u čast legendarnog producenta i kompozitora Kvinsija Džounsa (Quinsy Jones).

Vajnhausova je uz to letos najavila da će januara 2011. Godine objaviti treći album, što se nije obistinilo.

-Ejmi radi na idejama za treći album. Još ne znamo kako će pesme zvučati i šta će stihovi reći. Ali budite sigurni da će još jednom svet da sedne i sluša – navodi se sada na njenoj zvaničnoj strani www.amywinehouse.com.

Povezana vest:  Wardruna 11. jula na Tašmajdanu - muzikom prenose poruke prirode

Pored Beograda, Vajnhausova je na svom sajtu najavila još koncerte 22. juna u Atini, 8. jula u Bilbau i 18. jula u Luki u Italiji.