Nicki Minaj

Niki Minaž izdala novi album

Američka hip hop pevačica Niki Minaž izdala je danas novi album – „The Pinkprint“, u kojem se vraća svojim počecima. Treći studijski album je ocenjen kao povratak korenima taletovane pevačice, koja je postala poznata s pesmama iz pop žanra, kao i kroz saradnju s pevačem Džastinom Biberom. 
Album 32-godišnje pevačice je ličnog karaktera. U pesmi „All Things Go“ Niki Minaž pominje nasilnu smrt jednog svog rođaka i njen raniji prekid trudnoće. 
Pevačica je morala početkom novembra da se izvini posle polemike izazvane njenim poslednjim video klipom koji je podsetio gledaoce na Treći rajh, navodeći da ne gaji simpatije prema nacističkoj ideologiji. 
Na video klipu za pesmu „Only“, Niki sedi na tronu pred vojnicima obučenim u uniforme slične onima koje su nosili vojnici nacističke Nemačke tokom Drugog svetskog rada, a na zastavama se vijori redizajnirani logo njene izdavačke kuće Jang mani (YM – Young Money), koji podseća na kukasti krst. 
-Nikad ne bih podržvala nacizam u svojoj umetnosti – rekla je pevačica i dodala da su producent i jedan od ljudi zaduženih za taj klip Jevreji. 
Objasnila je da je njen klip bio inspirisan animiranom televizijskom serijom „Metalocalypse“. 

Povezana vest:  Neobična opsesija Selene