Frau Casio - SevdahBABYSaradnja SevdahBABY i Ide Prester u pesmi ‘Curice (Kokoške, mrtve ste!)

Frau Casio je projekt u kome Ida Prester, predvodnica sastava Lollobrigida, sarađuje sa poznatim producentima elektronske muzike i u okviru kojeg je, posle Seagull Primea, Kobaye i MKDSL-a, izbor pao na Milana SevdahBABY Stankovića, sa kojim je pripremila novi singl, ponovo u izdanju Lampshade Media
Kada je birala producenta za ovu pesmu, Ida nije previše razmišljala:
-Milana znam već dugo, Lollobrigida i SevdahBABY često nastupaju na istim festivalima. On radi drugačiju muziku od moje, komercijalniju i ful modernog zvuka, mi smo više indie-punk-sintpop. Ali oduvijek ga cijenim kao vrhunskog producenta koji je u stanju matricu tako upeglat da semplovi režu uho. „Curice“ su me odmah asocirale na Milanov stil. Bazirana je na staroj pjesmi Lollobrigide „Mona“ koju smo obukli u skroz novo ruho. Jako mi je drago da smo Milan i ja ‘kliknuli’, ovo mi je jedna od najbržih i najugodnijih suradnji ikada, čovjek je profi od glave do pete.
Iako u principu izbegava saradnje van SevdahBABY live ekipe, kada je Frau Casio u pitanju, ni Milan nije krio zadovoljstvo:
-Kada me Ida pitala da radimo, to je bila isuviše dobra ponuda da bih odbio! Obožavam Idinu energiju, to punk ludilo i shvatio sam da tu nemam šta da izgubim; naprotiv, ova pesma mi je bila jako zabavna za rad i veliki izazov, jer sam otišao malo u neke vode koje su bliske SevdahBABY zvuku, ali koje u proteklim godinama nisam baš istraživao. Tako da smo dobili neki elektro-punk-complextro-sevdah zvuk.
Kako Frau Casio vs SevdahBABY zvuče u pesmi „Curice (Kokoške, mrtve ste!)“, možete proveriti na Deezeru, i to u dve verzije – pristojnoj i „prljavoj“: http://www.deezer.com/album/9333878 ili preslušati OVDE!

Povezana vest:  Del Arno bendu sutra će biti uručena nagrada u Zrenjaninu