Sasa Fris photo 3Converse Rubber Tracks poklanja Novosađanima: Besplatna muzička radionica „Snimanje električne i bas gitare u studiju“
 
Svetski priznat muzički program Converse Rubber Tracks nastavlja sa aktivnostima u regionu. Nakon šest uspešnih besplatnih muzičkih radionica, održanih prošle godine u Beogradu, Splitu, Nišu i Sarajevu, na red je došao Novi Sad. Radionicu pod nazivom „Snimanje električne i bas gitare u studiju“ rame uz rame, 17. januara održaće gitarista Saša Friš i studijski producent Predrag Pejić u novosadskom Studiju M u periodu od 13-15h.
Friš i Pejić se slažu da bi sigurno iskoristili mogućnosti koje pruža muzički program poput Converse Rubber Tracksa, da je postojao na početku njihovih karijera.
Pejić koji iza sebe ima zavidno producentsko iskustvo u studiju, opisuje program: „Odlično je što Converse Rubber Tracks deluje na nivou regiona, što otvara nove vidove saradnje između mladih muzičara koji su bili uskraćeni da sarađuju sa kolegama sa istog govornog područja ili sličnog senzibiliteta. Iskustva postaju bogatija i mnogobrojnija, u svakom segmentu muzičke produkcije i sam standard se podiže na viši nivo“.
Dok Saša Friš, aktivni gitarista bendova Ritam Nereda i Pero Defformero, poziva mlade neafirmisane muzičare da im se pridruže na radionici rečima:“ Izuzetno mi je drago što imam priliku da učestvujem u jednoj ovakvoj radionici. Žao mi je što u moje vreme takvih dešavanja nije bilo kod nas jer da jeste, siguran sam da bi to dodatno dopunilo moje znanje i samim time proširilo spektar potencijalnih mogućnosti. Nadam se da ću svojim prisustvom i iskustvom uspeti da dam odgovore na neke od mnogih pitanja koja muče mlade gitariste i da im dam neke osnovne savete koji bi mogli da im posluže kao dobra polazna osnova za njihov dalji muzički razvoj.“
Studijsko koncertni prostor Studio M bio je i ostao jedinstven na ovim prostorima. U Studiju M su nastupala neka od najvećih svestkih imena džez, klasične ili „world“ muzike, ali i gotovo svi najvažniji izvođači sa ovih prostora. Studio M je i danas prostor koji privlači pažnju velikog broja iskusnih muzičara, ali i okuplja i sve više mladih autora.
Radionice „Converse Rubber Tracks“ održaće se u sledećim gradovima u narednom periodu: Novom Sadu, Zagrebu, Banja Luci i Skoplju.
Povezana vest:  Na Egzitu devetoro privedeno zbog zloupotrebe narkotika