Kal 1Grupa KAL u izboru za najbolji album godine britanskog časopisa Songlines
 
World music časopis Songlines, jedan od najprestižnijih časopisa ovog tipa u svetu, uvrstio je bend KAL sa albumom „Romology“ u izbor za najbolju grupu godine.
Glasanje traje do 31. januara i odvija se online preko linka: http://www.songlines.co.uk/music-awards/index.php
Songlines je posvećen praćenju različitih muzičkih pravaca, od tradicionalnih do popularnih i savremenih, kao i otkrivanju novih talenata širom sveta.
KAL je urbani romski bend iz predgrađa Beograda. Od osnivanja 2006. godine, grupa je nastupala na najznačajnijim domaćim, evropskim i svetskim festivalima, poput Roskilda u Danskoj, Fuzion festivala u Berlinu, Sziget festivala u Budimpešti, kao i na EXIT-u. Muzički stil koji je KAL kreirao od 2006. godine, zapadni kritičari su nazvali Rock’n’Roma. Sa debitantskim albumom „Kal“ (2006, izdavač za Srbiju B92, u inostranstvu Asphalt Tango), osvajaju prvo mesto na World Music Charts Europe. Usledili su albumi „Radio romanista“ (2009, B92/Asphalt Tango) i „Romology“ (2013, ARC Music, UK). Producent svih album je Mike Nielsen, poznat po saradnji sa svetskim sastavima Underworld, Snow Patroll, The Cure, Jamiroquai.
Nastupali su i u SAD gde su tokom 2006. i 2008. godine obišli sve značajnije klubove poput Joe’s paba u Njujorku u kome su svirali najpoznatiji svetski muzičari poput Leonarda Koena, Nore Džons, Doli Parton itd. Na turneji 2008. odsvirali su 45 koncerata i ostvarili saradnju sa jednom od najpoznatijih njujorških muzičkih atrakcija, bendom Gogoll Bordello koji je svirao sa Madonom na događaju Global Warming u Londonu.
Na domaćoj sceni sarađivali su sa Rambom Amadeusom u numerama „Dikh Tu Kava“ i „Komedija“ za koje su 2007. godine dobili nagradu Davorin Popović za najbolji video spot na prostoru bivše Jugoslavije, sa Tijanom Dapčević uradili su duetsku pesmu „Vile, vilenjaci“, a na poslednjem albumu sa reperom Marcellom snimili su numeru „Krasnokalipsa“.
Bend radi u sastavu: Dragan Ristić (vokal, gitara), Dejan Jovanović (harmonika), Milorad Jevremović (violina, vokal), Ivan Kuzev (bas), Miloš
Povezana vest:  Grupa Kis ipak ne nastupa na koncertu u čast M. Džeksona