k_naan

K’NAAN peuzima MTV

 

U susret svetskom prvenstvu u fudbalu ovonedeljni gost emisije MTV TakeOver biće kanadski reper K’NAAN koji je autor pesme „Wavin’ Flag“ koja je promo himna 2010 FIFA svetskog kupa. Nedavno je objavljena i nova verzija ove pesme u kojoj gostuju DJ David Guetta i Will.i.am., član sastava Black Eyed Peas.

K’NAAN je rođen 1978. godine u Somaliji gde je proveo veći deo svog detinjstva. U Mogadishu je živeo do izbijanja građanskog rata 1991. kada se sa porodicom seli u Kanadu. Svoj prvi album My Life Is a Movie je objavio 2004. godine a godinu dana kasnije je objavio album The Dusty Foot Philosopher. Za izdanje Troubadour iz 2009. godine dobio je nekoliko prestižnih kanadskih Juno nagrada, uključujući nagradu za umetnika I kompozitora godine. Na albumu gostuju Kirk Hammett gitarista sastava Metallica, Mos Def, Damian Marley i Adam Levine iz sastava Maroon 5.

Povezana vest:  Doris Dragović sutra u Kombank areni

Upravo na ovom albumu se nalazi pesma „Wavin’ Flag“ koju je kompanija Coca Cola uzela za svoju promotivnu kampanju koja prati svetski kup u fudbalu. Urađeno je nekoliko verzija ove pesme koja se našla i u video igrici 2010 FIFA World Cup South Africa.

Za publiku regionalnog MTV-ja K’naan bira svojih pet omiljenih spotova.

Povezana vest:  Sve o kvartetu Il Divo

Petak, 21.05.2010. u 20:30!