logo_crvena_zvezdaZVEZDA U SAD

Trening pred 200 navijača

 

Još jednom je Crvena zvezda imala prilike da vidi koliko srpskoj dijaspori u Americi, konkretno Čikagu, znači njen dolazak u daleke krajeve. Srbija jeste daleko odavde ali bliskost onih koji vole svoju domovinu i Crvenu zvezdu jača je od svih kilometara. Posle dočeka na aerodromu naši fudbaleri su i na treningu održanom u utorak 18. maja u večernjim časovima (20,00 po čikaškom vremenu) imali podršku od oko 200 navijača. Navijanje je izmamilo osmehe na lica naših saigrača i naravno poneku šalu.

Povezana vest:  Infantino stao u odbranu Saveza nakon eliminiacije Italije

– Rekli ste idemo u Ameriku bez pritiska, da se nadigravamo a ono navijači na sve strane. Nema sada „lako ćemo“, moraćemo da izginemo za ove ljude – objašnjavao je rukovodstvu svoje zapažanje Boban Bajković, talentovani golman našeg kluba.

Trening Crvene zvezde održan je na terenima Čikago Ilinois Univerziteta (CIU) pod svetlošću reflektora, od 20,00 časova, a već pola sata ranije stigao je transparent „Čikago“, ovdašnjih Delija, a odmah za njim i „Daleko od očiju, zauvek u srcu“ od Delija iz Kraljeva. Okačeni su i „Kosovo je Srbija“ i „Pravda za Uroša“ jedan do drugog a poslednji u nizu bio je od Delija iz Trstenika.

Povezana vest:  Španski klubovi ponovo u trci za Krasićem

Čudili su se i ljudi iz kluba domaćina Čikago Fajera, pre svih Frenki Klopas, sportski direktor, koji je trening proveo u društvu predsednika Crvene zvezde Vladana Lukića.

– On je Grk poreklom, pa zna šta je ljubav prema klubu i fanatizam, ali svakako je i njemu neobična ovakva podrška i ovoliko transparenata – kaže Vladan Lukić.

Povezana vest:  Hajduk kažnjen 35.000 evra

Posle 70 minuta treninga Ratko Dostanić je ekipu poveo u hotel „W“ ali pre toga na zajedničko slikanje i deljenje autograma navijačima.

Crvena zvezda u sredu, 19. maja, od 21 čas po čikaškom vremenu (4 ujutru po srpskom) igra meč sa poljskom Legijom. Već sutradan (četvrtak – 20. maj)  naši fudbaleri će biti gosti srpske dijaspore na nizu svečanosti koje su ovom prilikom pripremili Srbi u Čikagu.