Gradski-klinc-FB-20-posto 1Muzički vikend u Gradu

Petak 6. februar, 23h

Gradski klinč – Uroš Milovanović vs Pavle Veljković

Sound clash – Sound clash is a musical competition where crew members from opposing sound systems pit their skills against each other. The object is to beat or „kill“ their competitors.
U petak 6. februara u ring Gradskog klinča ulaze dva radijska DJ-a, dva sinonima za frekvencije na kojima vladaju, jedni od najzaslužnijih ljudi zbog kojih volite da slušate baš radija StudioB i B92.
U crvenom uglu, uvek veseo i razdragan, energičan i napet, žilav i fokusiran gospodar dobrog ritma Uroš Milovanović! Uroš je za klinč pripremio svež odabir aktuelnih plesnih traka kojima jedva čeka da zaspe protivnika koji ga čeka u plavom uglu – Pavle Veljković!
Metafora za kul je precenjivanje talenta kojim pleni, a veština kojom bira pravu pesmu u pravom trenutku deluje toliko prirodno da prosto poželite da ga u nedostatku bilo čega drugog udarite u facu. Ili barem možete da pokušate, ako se možda zovete Uroš Milovanović.
Pavle će takođe biti u nezavidnoj situaciji jer iako fizički nadmoćan, nije u stanju da dovoljno brzo prati Urošev hitri ples, tako da će ovaj klinč u najmanju ruku biti neizvestan.
Prva runda kreće u 23h, a na vama je da odlučite o pobedniku Gradskog klinča! Ozvučenje pojačano, prostor adaptiran u ring, sve je spremno za soundclash meseca!
Cena karte: 200 din

Povezana vest:  Lejdi Gaga posetila Harvard

Subota 7. februar, 22h

Crvi (Beograd) + Foolish Green (Skoplje)

U subotu, 7. februara publici će se u KC Gradu predstaviti uzbudljivi novi beogradski četverac – grupa Crvi uz goste iz Skoplja mladi bend Foolish Green.
Crvi postoje oko godinu dana, iza sebe imaju tek četiri živa nastupa i jedan su od najboljih neotkrivenih bendova u gradu za koji rok novinar i radijski autor i di-džej Žikica Simić između ostalog kaže „Muzika Crva je put ka nečemu primalnom i rudimentarnom. Crvi su odličan bend, originalnog izraza, koji je nedostajao beogradskoj rok sceni.“
Foolish Green je moderno, ajvarom predozirano beatlesque iskustvo koje divno komunicira sa publikom servirajući svoju muzičku trpezu rok end rolovanu energičnim singlovima.
Foolish Green je makedonski bend koji je svoje prvo izdanje „Escape“ poklonio svetu 2013. u jednočlanoj formi sa komrilarom Nenadom Stefanoskim na čelu, koji je ubrzo nakon albuma prvenca okupio vrsnu bandu od 6 muzičara koji mu se pridružuju na turneji u 2014. i 2015.
Bend stvara zvuk koji odlično spaja psihodelični pop i rokenrol začinjavajući ga raznim muzičkim uticajima sa svih strana.
Cena karte 300 rsd

Povezana vest:  DA LI ĆE EROSU TURNEJA DONETI I POMIRENJE BRAKA?

Nedelja 8. februar, 20h
Port Noir /Plavo/ Nebo je crveno
PORT NOIR je tročlani sastav iz mesta Södertälje, Švedska. Članovi imaju šareno muzičko zaleđe (jazz, alternative rock, death metal, hardcore, progressive rock…) ali dele zajedničku ambiciju i cilj — da stvore nešto novo i sveže. Njihov debi singl „Sun de Man“ snimljen već na prvom sešnu privukao je priličnu pažnju nakon objavljivanja na internetu. Samo nedelju dana kasnije potpisali su ugovor sa izdavačkom kućom Razzia Notes Anders Fridén-a, pevača najpoznatijeg švedskog metal sastava In Flames. Šest meseci docnije Port Noir su održali i prvi koncert — kao predgrupa In Flames na nastupu u Štokholmu, da bi zatim ušli u studio i započeli snimanje svog debi albuma „Puls“ pri Dugout Studios u mestu Uppsala, na kome je za produkciju bio zadužen Daniel Bergstrand (Meshuggah, Dimmu Borgir, Soilwork). „Puls“ dokazuje da bend odlično zna u kom smeru se kreće, i to čine ubrzanim tempom. Na nastupajućoj turneji imaćemo priliku da čujemo i ponešto od pesama koje će se naći na sledećem izdanju.
PLAVO je instrumentalni post-rock bend iz Kruševca. Članovi sastava su već duže vreme aktivni na hardcore sceni pri bendovima The Bridge, Jain, Deadrise, No Way Back… Eksperimentišući sa različitim žanrovima osnovna ideja benda je muzička potraga za vezom koja spaja čoveka i univerzum. Pronaći u sebi drugog sebe, osluškivati i posmatrati stanara svoga tela, njegov osećaj opažanja.
NEBO JE CRVENO je post-hardcore/oldschool-emo/alternative-rock trio iz Subotice. Melanholičan prizvuk i emotivni, intimni tekstovi na srpskom jeziku. Rifovi i ritmovi koji doprinose specifičnosti i autentičnosti prostora i vremena u kojem su stvorene.
Karte u pretprodaji 600 rsd, na dan koncerta 800 rsd

Povezana vest:  Novi album Britni Spirs je Femme Fatale