Kwabs New Press Picture 628KWABS – MTV PUSH IZVOĐAČ ZA FEBRUAR
 
MTV Push vam ovog meseca predstavlja mladog neo-soul pevača koji dolazi iz Londona i nastupa pod imenom Kwabs.
Njegovo pravo ime je Kwabena Sarkodee Adjepong, rođen je u Gani 1990., ali je odrastao u centralnom Londonu u tri različite hraniteljske porodice.
Muzički ukus su mu oblikovali soul, electronska, rok, klasična i džez muzika. Neosporni talenat koji poseduje ovaj mladić prvi je primetio njegov profesor muzičkog koji ga je učlanio u „National Youth Jazz“ orkestar gde je Kwabs bio vodeći glas tri godine. Nakon završene srednje škole, upisao je džez na prestižnom univerzitetu „Royal Academy of Music“. 2011. je učestvovao u rijaliti TV seriji „Goldie’s Band“, u kojoj drum ‘n’ bass zvezda iz ’90.-ih godina, Goldie, formira bend od dece koja su imala problematično odrastanje i priprema ih za nastupu u Bakingemskoj Palati.
Kwabs je za samo tri godine uspeo da pređe put od postavljanja obrada tuđih pesama na YouTube kanal do potpisanog ugovora sa izdavačkom kućom Atlantic. Sve je počelo sa numerom „Like a Star“ koju u originalu izvodi Corinne Bailey Rae. Kwabsova verzija je postala ozbiljan viralni hit sa više od 100.000 pregleda, a nakon nje je usledilo nekoliko autorskih pesama zbog kojih su ga zapazili MTV i BBC radio i svrstali ga među umetnike na koje treba obratiti pažnju.
Dok nije pronašao svoj stil, Kwabs je uglavnom slušao Arethu Franklin, Stevie Wondera, Ellu Fitzgerald i omiljenog pevača Donnyja Hathawaya. Danas, u njegovoj muzici uživaju mnoge njegove kolege, među kojima su Jessie Ware, India Arie, Laura Mvula, Emeli Sandé, Joss Stone i Plan B, kojie je pratio na turneji u leto 2012.
2014. je objavio prvo EP izdanje „Wrong or Right“, na kojem je sarađivao sa UK producentom Sohnom. Melanholične pesme koje naglašavaju njegov uglađen, moćni bariton uz minimalističku, elektro pozadinu okarakterisane su kao novi pravac pod nazivom „Synth&B“. Drugi EP, „Pray for Love“, i malo brži singl „Walk“ su usledili, a u 2015. se očekuje Kwabsov debi album.
Do tada ge upoznajte i zavolite kao februarskog MTV Push izvođača sa pesmom „Walk“!
Povezana vest:  Aleksandra Kovač u Amerikani