ES MOSKVA 2014 TODOROVIC MAKSIMOVIC ARSOVICEvropske titule nišaniće 18 srpskih strelaca

Srećko Pejović, predložio je Upravnom odboru Streljačkog saveza Srbije sastave za Šampionat Evrope vazdušnim oružjem u Arnhemu u Holandiji od 2. do 8. marta, kao i za kontrolno takmičenje u Austriji „Panonija trofej“ od 11. do 14. februara.
Za evropske titule boriće se 18 srpskih strelaca u šest reprezentacija – četiri puškom i dve pištoljem. Nisu prijavljene omladinske selekcije pištoljem.
– Ovo su samo predlozi, dok ih ne ne usvoji Upravni odbor SS Srbije – naglasio je Pejović.- U Austriju će ići samo seniorki timovi određeni za EŠ, takmičenje je veoma jako i biće nam dobra provera. Do polaska u Holandiju imaćemo već narednog vikenda drugi Kup SSS u Kragujevcu a u vreme turnira u Austriji juniorski reprezentaivci će učestvovati na regionalnim prvenstvima. Poslednji jak test će nam biti i finale Kupa SS Srbije vazdušnim oružjem u Smederevu 21. i 22. februara. Streljački savez je u veoma složenoj finansijskoj situaciji, morali smo da otkažemo planirane pripreme od 3. do 9. februara, možda se okupimo na dan dva uoči odlaska u Arnhem, ali će to zavisiti od novca.
Na listi za EŠ su puška, seniori: Milenko Sebić (C. zvezda), Milutin Stefanović i Stevan Pletikosić („Čika Mata“), seniorke: Andrea Arsović (Partizan), Ivana Maksimović („Akademija Maksimović“) i Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće), juniori: Lazar Kovačević (Jagodina), Andrija Milovanović (Niš), Stevan Jovanović („Čika Mata“) i juniorke: Milica Babić (Palilula), Sanja Vukašinović (Novi Sad) i Nina Radulović (Zvezdara).
Pištoljem će gađati – seniori: Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac) i Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“, Užice) i seniorke: Zorana Arunović i Jasna Šekarić (C. zvezda), Bobana Veličković (Bor 030). U stručnom štabu su, uz Pejovića, Dragan Donević, Jelena Arunović i Marijana Novaković.
Za „Panonija trofej“ u Austriji deo troškova pokriće Olimpijski komitet Srbije a deo SS Srbije. Učestvovaće samo seniorske reprezentacije puškom i pištoljem koje idu na EŠ. U stručnom štabu su Srećko Pejović, Dragan Donević, Jelena Arunović, Aleksandar Zlatić i Goran Maksimović.
Srpski strelci su u Moskvi prošle godine osvojili tri medalje, zlato srebro i bronzu. Zlato je pripalo seniorskoj ženskoj reprezentacija vazdušnom puškom sa 1.247,1 krug i novim evropskim rekordom (Maksimović 418,5, Arsović 417,3, D. Todorović 411,3). Srebrom se okitila Andrea Arsović (seniorke, vazdušna puška), a bronzom Ivana Maksimović (seniorke, vazdušna puška).

Povezana vest:  Nove puške idu na više od 30 adresa