radijski_festival_konferencijaSutra počinje 6. Radijski festival

 

Radijski festival, šesti po redu, počinje sutra u Vrnjačkoj banji i trajaće do 23. maja, ali za razliku od prethodnih godina zamišljen je kao revija muzike i neće imati pobednika. Cilj novog koncepta festivala je da uzdigne pop muziku na viši nivo i omogući pođednako svim izvođačima da se predstave na najbolji način, a stim u vezi i izbegne favorizovanje pobednika. Prvog dana festivala biće održano finale novog multimedijalnog šoua „STARS“, koji se emituje na TV „Košava“, a u okviru koga će biti izabrana „nova pop zvezda Srbije“. Ukupno će nastupiti 14 finalista, a u revijalnom delu Jelena Tomašević, Tanja Banjanin i „Projekat bend“, dok će specijalni gost biti pobednik makedonskog Radijskog festivala Vlatko llijevski.

Povezana vest:  Sleš stiže danas u Beograd

Drugi dan je rezervisan za finale Radijskog festivala na kome će se predstaviti 12 izvođača izabranih od strane publike između 24, koliko ih je prošlo na konkursu Radija „S“, a publika će SMS glasanjem odabrati šest izvođača koji će se plasirati u superfinale 23. maja.

Zajedno sa njima u superfinalu nastupiće i izvođači koje je publika želela da vidi na festivalu – Željko Samardžić, Goca Tržan, Željko Vasić, Darko Radovanović i grupe „Neverne bebe“ i „Leksington bend“, čime će se dobiti grupa najboljih pesama 6. Radijskog festivala, pod nazivom „Revija muzike“.

Povezana vest:  POZNATI MUZIČAR RAG'N'BONE MAN U BEOGRADU 06.05.2018.

Specijalni gosti Radisjkog festivala biće prošlogodišnja pobednica festivala Milena Vučić, grupa „Hari Mata Hari“ i Emina Jahović.