Exit Avantura 2015 first lineupEXIT 2015
Ko je do sada potvrdio dolazak na Exit?

Exit festival, jedan od najpopularnijih festivala u Evropi za svoj 15. rođendan priprema jedno od svojih najjačih izdanja ikada, pa se u Novom Sadu, a potom i na budvanskoj plaži Jaz očekuju nastupi nekih od najpoznatijih izvođača na svetu.
Svoje nastupe do sada su, između ostalih, potvrdili Hardwell, Rudimental, Clean Bandit, Tom Odell, Ćris Liebing, Sigma, Adam Beyer, Wilkinson, Roni Size, Reprazent, Zomboy, Octave One.
Uz već najavljene asove Motorhead i nove rok zvezde Eagles of Death Metal za glavnu binu Exita, lista bendova ovogodišnje Explosive bine činiće pravi punk/metal/hardcore festival u festivalu, čiji bi program samostalno konkurisao najvećim svetskim smotrama žestokog gitarskog zvuka.
Explosive Stage na Exitu ove godine biće u duhu premijera, pa će vodeći američki industrial metalci Fear Factory nastupiti prvi put u Srbiji, baš kao i njujorški bend Nuclear Ašault koji će nastupiti.
Jedno od najžešćih imena svih vremena Napalm Death dolaze da obeleže desetogodišnjicu od svog prethodnog nastupa na Exitu kada su predvodili program tadašnje Metal Hammer bine, a premijerni nastup na tvrđavi imaće i kalifornijska hardcore atrakcija Terror.
Jedan od najvećih elektronskih bendova svih vremena Faithles s, nastupiće premijerno u punom koncertnom sastavu i to na Exit Dance Areni.
Tu će biti i Clean Bandit čiji je hit „Rather Be“ ove godine osvojio Gremi nagradu za najbolji dens hit, a proglašena je najviše strimovanom pesmom u 2014. godini, ostavivši iza sebe i Farelovu pesmu „Happy“.
Nova velika dubstep zvezda Zomboy nastaviće tamo gde je prošle godine Skrillex postavio lestvicu visoko, a program glavne bine iza ponoći pojačaće i jedna od vodećih dama baš muzike Hana Vonts.
Od svog skromnog početka kada je 2000. godine osnovan kao studentski pokret u borbi za slobodu i demokratiju u Srbiji, Exit je tokom 15 godina izrastao u „najbolji veliki evropski festival“.
Pored te prestižne titule kojom je okićen u januaru ove godine, festival beleži i posetu od preko 2,5 miliona ljudi iz preko 60 zemalja sveta, kao i statusom jednog od najprestižnijih muzičkih događaja na svetu.
Festival će biti održan od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, dok će drugi po redu Sea Dance Festival biti održan od 16. do 18. jula na plaži Jaz u Crnoj Gori.
Ulaznice se nalaze u prodaji po cenama od 5.990 za Exit festival, 3.990 dinara za Sea Dance. Jedinstvena ulaznica za deset dana Exit Avanture (EXIT + Sea Dance) može se nabaviti za 6.990 dinara putem sajta www.exitfest.org.
Paketi koji pored ulaznica sadrže prevoz i smeštaj na oba festivala, mogu se pronaći na sajtu www.exittrip.org.

Povezana vest:  Petra Kovačević snimila novi spot