Ucenici jazz odseka iz Leskovca 1Koncert učenika Muzičke škole „Stanislav Binički“ iz Leskovca u Nišu, predstavljanje džez odseka
 
U petak, 13. marta u Sali Muzičke škole Niš, sa početkom u 18 sati, biće održan koncert učenika džez odseka Muzičke škole „Stanislav Binički“ iz Leskovca. Leskovačka muzička škola je, inače, jedina južno od Beograda koja ima odsek za džez muziku, a pohađaju je ne samo učenici iz Leskovca već i iz čitavog regiona. Najbolja potvrda kvaliteta je  činjenica da je djak prve generacije džez odseka u Leskovcu saksofonista Danilo Mitić (klasa prof Predraga Ristića, šefa džez odseka), kao prvorangirani upisao Odsek za džez i popularnu muziku Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu.
Muzičke škole „Stanislav Binički“ u Leskovcu i Muzička škola Niš su bile partneri Nišville fondacije na projektu „Jazz – Multikulturalni izraz“ koji je tokom 2014 godine okupio mlade muzičare iz šest gradova juga Srbije: Niša, Leskovca, Vranja, Vladičinog Hana, Bosilegrada i Bujanovca, a koji je najvećim delom finansirala Evropska Unija.
Kao podršku misiji koju leskovačka škola ima kad je reč o džez edukaciji u ovom delu Srbije, Nišville fondacija je nedavno poklonila Školi „Stanislav Binički“ komplet bubnjeva, neophodan za redovno odvijanje nastave na džez odseku.
Povezana vest:  Jelen top lista u Šapcu