Kainov-oziljakPromocija knjige „Kainov ožiljak“ u Tivtu
 
U organizaciji Centra za kulturu Tivat i izdavačke kuće Laguna u ponedeljak, 23. marta, u 20 sati u galeriji letnjikovca „Buća“ biće promovisan roman „Kainov ožiljak“, koji su zajednički napisala dva najčitanija domaća pisca mlađe generacije Dejan Stojiljković i Vladimir Kecmanović.
Knjiga se bavi malo poznatim berlinskim danima našeg nobelovca Ive Andrića i prati događaje u turbulentne dve godine koje je proveo kao ambasador Kraljevine Jugoslavije u nacističkoj Nemačkoj.
Kroz roman defiluje galerija upečatljivih likova, kako istorijskih tako i fiktivnih, a prati se jedan specifičan ali i tragičan period u istoriji naše zemlje – od posete kneza Pavla Adolfu Hitleru 1939. pa sve do potpisivanja pristupa Trojnom paktu i napada Nemačke na Jugoslaviju 1941. godine.
Roman „Kainov ožiljak“ je istovremeno uzbudljiv politički triler, priča o nemogućoj ljubavi, potresna istorijska drama, parabola o ljudskosti u dehumanizovanom svetu, partija karata sa đavolom, faustovska dilema jednog velikog pisca i hipoteza o tome kako je nastao Andrićev roman „Prokleta avlija“.
Autori bestselera „Konstantinovo raskršće“ i bestselera „Top je bio vreo“ govoriće o knjizi „Kainov ožiljak“ koja je predstavljena kao književni događaj godine! O procesu nastajanja zajedničkog dela na promociji će razgovarati sa Vanjom Gavrovski, PR-om izdavačke kuće Laguna.
Povezana vest:  Prvi put u operi "Travijata" Snežana Savićić Sekulić i Tamara Nikezić