DZOObypromogitarijadaD Zoo objavili singl pred Gitarijada Promo Tour u Bugarskoj i Makedoniji

Pobednici u kategoriji najbolji bend sa teritorije Srbije na prošlogodišnjoj Gitarijadi u Zaječaru, D Zoo iz Subotice, plasirao je novi singl sa nedavno objavljenog albuma „Treća armija trećeg sveta“ kao uvertiru u predstojeće nastupe u okviru Gitarijada Promo Tour.

D Zoo su prvi zvanični album objavili 14. marta pod etiketom PGP-a, kao deo nagradnog paketa koji im pripada za najviši plasman na Gitarijadi. Za prvi singl odabrali su numeru „Zemlja ničega“, a kao drugi singl upravo su objavili pesmu „Zip“.

Povezana vest:  Osnivač Massive Attacka, Daddy G, stiže na Dorćol Platz

„Zip“, „Zemlja ničega“ kao i druge pesme sa albuma prvenca ova subotička petorka predstaviće u okviru promotivne turneje Gitarijade koja počinje 1. aprila u Sofiji, nastavlja se u Ćustendilu i Skoplju, a potom u Sarajevu, Zagrebu, Ljubljani, Velenju, itd.

Albumu „Treća armija trećeg sveta“ prethodilo je demo izdanje pod nazivom „Welcome to D Zoo“ iz 2012. godine, a pobedi na Gitarijadi uspešni nastupi na takmičarskim festivalima Omladina 2012 (nagrada za najbolji tekst), BARF 2013 (nagrada za najbolju interpetaciju) i BDFL 2014 (prva nagrada novinarskog žirija i drugo mesto u generalnom plasmanu).

Povezana vest:  Povratak Backstreet Boys

Članovi benda još ranije su izjavili da „Zaječarska Gitarijada u pravom smislu brine o svojim bendovima“ uz preporuku kolegama da se prijave na konkurs za 49. izdanje ovog festivala koji je u toku i otvoren je do 22. maja. (www.gitarijada.org/konkurs)