gitarijada-region-promoUSTANOVA GITARIJADA NASTAVLJA DA PROMOVIŠE NAJSTARIJI ROK FESTIVAL ŠIROM SRBIJE

Ustanova Gitarijada je, zajedno sa ostalim zaječarskim Ustanovama kulture, priredila zajedničku prezentaciju, u okviru „Dana Timočana i Krajinaca“, koji se od 31. marta do 8. aprila održavaju u Beogradu.
Mesto dešavanja bila je kuća Đure Jakšića u poznatoj Skadarskoj ulici. Domaćin je bilo Udruženju Timočana i Krajinaca iz Beograda, koje ove godine slavi svoj devedeseti rođendan.
Ustanove Gitarijada predstavila je beogradskim Timočanima i Krajincima program ovogodišnjeg Festivala, kao i bogat prateći program, a na kraju je prikazan i promotivni film o Gitarijadi.
Na štandu Gitarijade predstavljena je i enciklopedija, „Zaječarska Rapsodija“, autora Zorana Aleksića . Podsećanja radi, ovo delo predstavlja urbanu kulturu Zaječara od 1940. do 2010. godine.
Program su muzikom obojili muzičari iz Zaječara i Majdanpeka, trio Zaječarski BEAT.
Dan ranije, Ustanova Gitarijada imala je uspešnu promociju i na manifestaciji „Jamie Gastro Day“, koja je održana u zaječarskom Euroklubu, na Kraljevici.
Tokom celog dana, osim zanimljivih panel diskusija iz domena kulinarstva, brojnim novinarskim ekipama i posetiocima, predstavljeni su I turistički potencijali Grada Zaječara, a festival Gitarijada, svakako je u samom vrhu onoga što Zaječar može da ponudi.
Program ovogodišnje Gitarijade biće predstavljen i na 16. Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora, koji se od 2. do 4. aprila održava u Nišu.
Osim Gitarijade, posetiocima Sajma biće predstavljene i ostale manifestacije Grada Zaječara, poput Zoranovih dana, Dana poezije, Filozofske škole, kao i Carska palata Feliks Romulijana.

Povezana vest:  Musicology Barcaffè Sessions tokom leta na Kalemegdanu