DINGOSPO DALIREGULATOR, UBRZO POTOM, DINGOSPO DALI I OKO ALEFA 15. MAJA U JAZZ BAR CENTRU

Četiri sastava koji izvode svoje verzije alternativnog rokenrola: REGULATOR, UBRZO POTOM, DINGOSPO DALI I OKO ALEFA nastupiće u petak 15. Maja u Jazz Bar Centru (Knez Mihajlova 6) s početkom od 21:00 h, dok će ulaz iznositi 150 RSD.
„Dođite 15. maja, pripremili smo vam bogat program. Četiri različita benda, svaki sa svojom varijantom alternativnog roka, ali polako i sigurno idemo stopama Sijetla.“- rekao je Zlatko, gitarista benda OKO ALEFA.
Regulator će i ovom prilikom promovisati svoj album prvenac „Izvori snage“, Ubrzo Potom svoj novi istoimeni singl, dok će momci I devojka iz benda Dingospo Dali publici predstaviti muziku svog prvog albuma koji je u pripremi.
Oko Alefa (https://www.facebook.com/okoalefa) su osnovali Zlatko V. Stevanović i Đorđe Cvijović 2011. godine u Požegi. Nakon dugogodišnjeg eksperimentisanja zvukom, tek u oktobru 2013. godine bend postaje aktivan, ali sada u Beogradu. Njihov zvuk može se u najširem smislu okarakterisati kao alternative rock, dok bend zapravo teži uspostavljanju sklada između post-rock, post-grunge, progressive, sludge i doom-stoner zvuka.
Ubrzo Potom (https://www.facebook.com/UbrzoPotomOfficial) se Autorskim radom bavi od oktobra 2012. što se uzima za datum osnivanja benda. Usled različitih ideja I stavova kao I nesrećnih okolnosti trenutna postava benda se ustalila početkom 2013. S jednom postavom snimljen je DEMO EP, a u sadašnjoj postavi bend ima jedan EP pod imenom „Mravinjak“ . Ubrzo Potom gaje moderan autentičan zvuk, i inspiraciju pronalaze najviše u alternativnom rokenrolu, ali se žanrovski ne ograničavaju, te se njihov zvuk može okarakterisati kao Fusion Alternative Rock.
Dingospo Dali (https://www.facebook.com/pages/Dingospo-Dali/209092769135969 ) je beogradski autorski alternativni rok sastav, formiran 2011 godine, koji je napravio mešavinu galame, ritma i melodičnosti, vođen raznim uticajima bendova uglavnom mračnijeg zvuka. Svoju saradnju započeli su u studiju kod Ivana Petrovića u Bigzu gde i dalje rade i stvaraju. Sa svojom prvom pesmom pod nazivom „Pelin“ našli su se na „Bigz komplikaciji“- zbirci numera bendova koji rade i stvaraju u Bigzu, a trenutno imaju dva spota: za pesmu „Ona“ koja se našla na Femikseti 2014 i pesmu „Ne pitaj se“.
Regulator (https://www.facebook.com/regulatorvb) stvara i deluje iz Beograda, a u kreiranju muzike, tekstova i aranžmana učestvuju svi članovi postave podjednako, dok se kroz liriku Regulatora provlače teme koje se tiču buđenja ekološke svesti, života i odnosa čoveka prema prirodi, kao i same prirode. Godina 2013. predstavlja prekretnicu u karijeri grupe. Meseca aprila započeto je snimanje prvog studijskog albuma. U avgustu 2013. nastupili su u finalu 47. Gitarijade u Zaječaru, gde su u velikoj konkurenciji bendova iz svih bivših jugoslovenskih repubika osvojili drugu poziciju na osnovu glasova stručnog žirija.Nakon koncertnih aktivnosti vraćaju se u studio ‘Češnjak’ u Kragujevcu gde završavaju rad na albumu prvencu „Izvori snage“ koji izlazi pod okriljem izdavačke kuće Nocturne media.

Povezana vest:  Ovonedeljni program kluba KRUG donosi „Hearts of Gold" humanitarnu zabavu u petak i „Mortus Kombat" u subotu