bojana proba

EUROSONG 2015
Bojana Stamenov: Posebna čast da predstavljam svoju zemlju

Predstavnica Srbije na predstojećoj Pesmi Evrovizije Bojana Stamenov održala je danas prvu probu u Beču, na pozornici na kojoj će nastupati za nedelju dana u prvom polufinalnom takmičenju, a obraćanje novinarima pokazalo je da su ona i pesma sa kojom će nastupati među miljenicima novinara iz svih krajeva sveta.
Ona je, na prvoj konferenciji za novinare srpske delegacije, istakla da joj je posebna čast što je izabrana da predstavlja Srbiju na Evrosongu, posebno imajući u vidu činjenicu da se radi o učešću nakon izostanka naše zemlje sa ovog takmičenja.
-Da budem iskrena veoma sam ponosna i zahvalna što je Srbija izabrala mene, a i kompozitoru Vladimiru Graiću što mi je ponudio svoju pesmu – naglasila je ona, dodajući da je ponosna, te da je svest o odgovornosti koju ima postala još veća nakon ove prve probe.
Dalje je objasnila da je odlučeno da se, na ovom Evrosongu, pokuša nešto novo, a to je da pesma bude na engleskom.
Međutim, Stamenov je kazala da su joj poruke pesme na srpskom i engleskom slične, i da za nju srpska verzija ima posebno značenje jer je to prva pesma koja je pisana lično za nju.
Odgovarajući na pitanja novinara ona je, u šali, aludirajući na pobednika Evrovizije, koji je jedini učesnik koji ima pravo da dva puta izvede svoju pesmu na ovom takmičenju, poručila da joj nije problem i da „može otpevati srpsku verziju“, nakon što bude prvo izvela englesku.
Stamenov je potom novinarima dočarala srpsku verziju pesme, otpevavši referen, što je pozdravljeno burnim aplauzom novinara koji su u Beč došli sa gotovo svih strana sveta.
Govoreći o svom kostimu za nastup ona je ukazala da je za njen stajling zadužen poznati stilista iz Srbije Igor Todorović.
Što se ličnog stila odevanja tiče ona je istakla da voli da bude relaksirana u onome što nosi.
Upitana kako jedna soul pevačica peva pesmu u disko fazonu Stamenov je istakla da ona voli stalne promene i da joj to ne pada teško. Istovremeno je izrazila nadu da je publika prihvatila njen novi stil.
Jedan novinar iz Australije interesovao se i za njeno angažovanje u dečijem pozorištu „Boško Buha“, te je Stamenov odgovorila da voli da nastupa pred decom jer je svaka njihova reakcija iskrena i predivna.
Takođe je izrazila nadu da će se vratiti na binu dečijeg pozorišta, gde je učestvovala u mjuziklu „Tom Sojer“.
Na konferenciji za štampu, putem Interneta, postavljana su pitanja gledalaca čak iz Meksika, koji su pitali šta za nju znači reč „lepota“.
-Reč lepota je za mene važna, jer treba upoznati i kreirati odnos sa onim što smatrate lepim, pošto se može otkriti da nije tako lepo ono što ste mislili da je lepo. Uvek sam se smatrala lepom i zahvalna sam svojoj porodici na tome. Kada sam izašla na scenu bilo je različitih reakcija. Međutim lepota se ispostavlja tek na kraju, to nije samo jedna površna stvar – naglasila je Stamenov.

Povezana vest:  Nova pesma Nine Badrić pod nazivom "Čežnja"

PHOTO: Andres Putting (EBU)