Logo Eurovision Song Contest 2015Evrovizijski susret pop-a i opere u Beču

Povodom Pesme Evrovizije, koja će u Beču biti organizovana iduće nedelje pod motom „Izgradimo mostove“, danas je u bečkoj Operi održana manifestacija „Susret pop-a i opere“.
U programu, koji je ujedno i uvod u zvaničan dan otvaranja nedelje Evrosonga učestvovalo je više kandidata Evrovizije i operski pevači, a među njima su bili prošlogodišnji pobednik Evrovizije Končita Vurst i operski pevač Huna Dijego Florez.
Končita je izvela pobedničku pesmu sa prošogodišnje Evrovizije uz pratnju kamernog ansambla bečke Filharmonije.
?Ovo je možda i moja najdraža varijanta pevanja?, rekao je austrijski umetnik posle nastupa.
Takođe nastupili su predstavnik Irske na Pesmi Evrovizije Moli Sterlings, Kipra Džon Karajianis, kao i Mađarske Bugi, ali i Debra Skarlet i Merland iz Norveške koji su svi ocenili da je spoj njihove muzike i klasike posebna čar.
Predstavnica Gruzije Nina Sublati otkazala je, u poslednjem trenutku, nastup jer je „izgubila glas“; kako je objasnio voditelj, što je loš predznak za njeno učešće u prvom polufinalu u utorak.
Tenor Florez istakao je da je počeo kao pop-pevač, tako da mu nije bilo teško da se prilagodi ovom koncertu. On je, između ostalih, sa starim latinskim pesmama oduševio bečku publiku.

Povezana vest:  Selena neće biti uz Džastina na MTV Video Music Awards