MejkmejksEUROSONG 2015
Mejkmejks: Možda neki poemašaju Australiju i Austriju
 
Predstavnik domaćina ovogodišnjeg „Evrosonga“, austrijska grupa „Mejkmejks“ (The Makemakes) kažu da su svesni da imaju težak zadatak da ispune velika očekivanja, ali u sali dodaju da se nadaju da će neko pomešati Austriju sa Australijom, te tako njima dati svoj glas.
Oni su danas održali prvu probu svog nastupa, a pevač Dominik Murer je, na konferenciji za štampu, preneo da je prvi test dobro prošao i da je bio „kul“.
On je ukazao da je isprobana planirana „pirotehnika“ njihovog nastupa. Naime, „Mejkmejks“ će na sceni nastupati sa klavirom u plamenu, što će biti posebna atrakcija njihovog pojavljivanja na bini bečke dvorane „Štathale“ finalnog dana Evrosonga u subotu.
-Početak je bio dobar, i već se radujemo daljim probama. Možda ćemo nešto promeniti kod svetlosti. Još uvek nije sve kako bi trebalo da izgleda na kraju – naglasio je Murer.
On je rekao da klavir u plamenu nema nikakav značaj, već da je, kako je kazao u smehu, „oduvek želeo da zapali jedan klavir“.
Murer je istakao da je ovom triju velika čast što mogu predstavljati Austriju na Evroviziji u svojoj zemlji, i da znaju, vezano za prošlogodišnjeg pobednika Končitu Vurst, da moraju ispuniti velika očekivanja.
„Prinuđeni smo da uđemo u velike cipele, iako Končita ima malu nogu“, našalio se on sa novinarima.
Prema njegovim rečima njihova pesma je naišla na dobar ođek kod fanova, kako kod dece, tako i kod „baka“.
-I naši fanovi, koji ranije nisu voleli Evroviziju, sada su u evrovizijskoj eurofiji – kazao je basista Markus Hrist.
Što se tiče ostalih učesnika oni su poručili da su svi tu da grade mostove, a ne da podvlače razlike između zemalja.
Murer je, međutim, ipak naveo svoje favorite ističući da mu se sviđaju pesme Australije i Italije, koje će, kako smatra, zasigurno biti među prvih pet.
-Učešće Australije moglo bi biti korisno za nas. Možda neko pomeša Australiju i Austriju i glasaju za nas – kazao je pevač.
 
PHOTO: Elena Volotova (EBU)
Povezana vest:  DRAM POSLASTICA U KLUBU DOT: DANNY WHEELER U BEOGRADU OVE SUBOTE