eurosongEUROSONG 2015
Kvote i prognoze demantovane
 
Razne prognoze i kvote u kladionicama nisu se obistinile u prvom polufinalu Pesme Evrovizije, što pokazuje da treba sa zadrškom prihvatati takve podatke, a najbolji primer za to je predstavnica Srbije Bojana Stamenov.
Brojna imena koja su se pominjala kao favoriti za ulazak u finale ispala su, dok su oni pevači za koje se smatralo da sigurno ispadaju pevaju finalne večeri, a najbolji primer za to je i naša Bojana Stamenov.
Predstavnica Srbije Bojana Stamenov, koja je očigledno od samog početka miljenica novinara i njihov tajni favorit, pred prvo polufinale u kladionicama imala je jako visoku kvotu, jer su kladionice prognozirale da neće preći 37-o mesto na takmičenju od 40 zemalja.
Međutim, ona, kao i druge od kladionica potcenjene kolege, pokazala je da ne treba verovati prognozama i kvotama.
Nakon odličnog nastupa i ulaska u finale kladionice su promenile svoje prognoze i Bojani predviđaju osvajanje visokog šestog mesta.
Grkinja Maria Elena Kiriaku., u rangiranju Gugla na dan polufinala, bila na poslednjoj, 16-oj poziciji, a takmičarsko veče završila je ulaskom u finale. Slično je bilo i sa Gruzijkom Ninom Sublati za koju je prognozirano da će osvojiti samo 14-o mesto.
Takođe ni Belgijanac Loik Notet nije, prema prognozama i kvotama, imao izgleda na ulazak u finale.
Na drugoj strani finski bend Perti Kurikan Nimipeivet, Danci i čak i Makedonac Daniel Kajmakoski bili su vođeni kao sigurni kandidati za finale.
Povezana vest:  Jarboli 13. maja u Domu omladine