Popi DivinePopi Divine pobednik srpskog i finalista svetskog DJ takmičenja „burn Residency“

Beogradski DJ Popi Divine ovogodišnji je predstavnik Srbije u finalu najvećeg svetskog DJ takmičenja „burn Residency“ koje će se održati od 3. do 13. jula na španskom ostrvu Ibica. Glasovima međunarodnog žirija, od pet najboljih takmičara iz Srbije, Nemanja Popović, kako je puno ime domaćeg pobednika, izborio je svoje mesto u svetskom finalu kroz direktno nadmetanje, uživo na talasima čuvenog radija Ibiza Sonica! U konkurenciji za prestižni plasman borili su se još Ascaloon (pravo ime Oto Vajzenberger) i Chrono (Zoltan Salai) iz Subotice, John Belk (Matija Sokić) iz Beograda, te Miloš Poledica iz Čačka. Bez obzira na konačni izbor, svih pet domaćih finalista na jednom mestu uz Dušana Lazovića, prošlogodišnjeg srpskog predstavnika u svetskom finalu, biće predstavljeni publici 12. juna kroz nastupe na festivalu „Dev9t“ u beogradskoj Staroj ciglani, gde će binu podeliti sa našim međunarodno priznatim disk džokejima Dejanom Milićevićem, Leom Dobričić i Markom Milosavljevićem.

Povezana vest:  Harry Styles i Taylor Swift razmenili brojeve

„Nisam se nadao pobedi, ali sam se nadao finalu u Srbiji. Konkurencija je ove godine bila zaista jaka i mnogobrojna. Zaista mi je žao sto pojedini takmičari neće ići na Ibizu jer su dokazali da zaslužuju“, izjavio je Popi Divine posle plasmana u finale „burn Residency“ takmičenja i dodao: „Ima jedna rečenica koju često sebi ponavljam, pogotovu u teškim momentima, a to je: ‘Ko radi, taj je prvi na estradi’! Ta rečenica me je dovela ovde i želim da me odvede i do pobede u finalu“. Popi Divine poznat je na beogradskoj sceni kao član dueta Divine Eletrica, a na DJ sceni je već 16 godina. Voli deep i tech-house, a omiljena DJ imena su mu Silicone Soul, Hot Since 82, Kevin Yost, Nicolas Jaar i drugi. Ne krije visoka očekivanja pred put na famozno špansko ostrvo: „Glupo bi bilo da kažem da ne želim da pobedim i da neću pružiti i više od maksimuma. Ovo je zaista veliko iskustvo za jednog DJ-a, pogotovu sa naših prostora. Mislim da ‘burn Residency’ takmičenje može da bude prekretnica svakom od nas. Drugi finalisti su jako talentovani i fokusirani, što će ovo finale učiniti još uzbudljivijim. Imaću priliku da učim od velikana elektronske muzike, a pokušaću da budem opušten i da iz dana u dan gradim svoj put do pobede“.

Povezana vest:  Guča 50 jubilarni Sabor trubača počinje 13. avgusta

Žiri ovogodišnjeg finala na Ibici predvodiće Carl Cox, kojem će pomagati ove godine i čuveni producenti i disk džokeji Uner, Marco Bailey i Jay Lumen. Dvadeset finalista iz celog sveta učestvovaće u tzv. „Bootcamp“ fazi, koja će biti održana od 3. do 13. jula, kada će pred takmičarima biti brojni izazovi, ali i šanse za razvijanje i učenje. Nakon toga, biće odabrano najboljih troje, koji će ostati čak tri meseca na Ibici kao DJ rezidenti u najboljim klubovima na ostrvu! I ove godine, najboljeg na kraju leta očekuje ugovor vredan 100.000 evra, direktno uloženih u karijeru na svetskoj muzičkoj sceni!

Povezana vest:  Marko Nikolić objavio novu pesmu koja bi mogla postati BOŽIĆNA HIMNA

Srbija svake godine ima predstavnika u finalnom takmičenju na Ibici, a prethodnih godina Lea Dobričić i Dušan Lazović su nastupali u nekim od najpopularnijih svetskih klubova kao što su Privilege, Cafe Mambo, Sankeys i Zoo Project. Prošli takmičari na španskom ostrvu slušali su predavanja mentora, svetski čuvenih DJ zvezda kao što su Carl Cox, Marco Bailey, Pete Tong, Tom Novy i John Digweed.