Thievery Corporation - Eric Hilton and Rob GarzaThievery Corporation “preuzima” MTV

Neposredno pred dugo očekivani koncert sastava Thievery Corporation, koji će se održati u ponedeljak, 31. maja u beogradskom Expo centru, ekipa regionalnog MTV-ja otputovala je u Washington i pružila priliku članovima benda da “preuzmu” MTV i predstave svojih pet omiljenih spotova.

 

Thievery Corporation, koji predvode Rob Garza i Eric Hilton, kao muzički kolektiv donosi puno koncertno iskustvo uz raznolike svetske muzičare koji objedinjuju najrazličitije tradicije i kulture na jedan izrazito savremen način. Među dvadesetak fantastičnih muzičara na sceni, ono što čini možda i najveću atrakciju na Thievery Corporation turnejama jesu brojni vokali koji pevaju neke od najvećih himni ovog jedinstvenog sastava. Takođe, jedna od značajnijih karakteristika benda svakako je i scenska produkcija koja uvek podrazuma izraženo vizuelno iskustvo o kojem se brine poseban deo ovog vanserijskog umetničkog kolektiva.

Povezana vest:  Majli Sajrus je ponovo plava!

Thievery Corporation muziku stvaraju u rodnom Vašingtonu, a od 1996. godine izdaju za sopstvenu izdavačku kuću “ESL Music” za koju objavljuju prve singlove “Shaollin Sattelite” i “2001 Spliff Odyssey”. Veliki proboj na svetsku scenu dolazi sa prvim albumom “Sounds of the Thievery Hi-Fi” koji je definisao žanr koji oni često nazivaju “nadnacionalnim zvukom”.

Tokom poslednje decenije Thievery Corporation kontinuirano razvijaju svoj zvuk i šire uticaj kroz studijske albume “The Mirror Conspiracy”, “The Richest Man In Babylon” i “The Cosmic Game”.

Povezana vest:  Ekipa Ortodoks Kelts spremna za susret u Starčevu!

Njihove popularne kompilacije “Babylon Rewound”, “The Outernational Sound” i “Abductions and Reconstructions” redefinisali su pojam savremene svetske muzike i proširili njen uticaj na moderno stvaralaštvo brojnih umetničkih pokreta širom planete.

Thievery Corporation objaviće svoj sedmi studijski album nakon velikog uspeha još uvek aktuelnog prethodnika “Radio Retaliation” iz 2008. godine koji je bio nominovan za “Grammy” nagradu. Ovaj album članovi benda smatraju svojim najviše međunarodno orijentisanim izdanjem.

Pored atraktivnih koncerata, Thievery Corporation su svetskoj javnosti poznati i po snažnom društvenom angažmanu i antiglobalističkom aktivizmu! Oni su jedni od najsnažnijih ambasadora Svetskog programa za hranu pri Ujedinjenim nacijama, uz čiju su pomoć uspeli da isprovociraju svesno razmišljanje svojih današnjih, veoma brojih sledbenika.

Povezana vest:  BEOSONG 2013, Izvođači pozdravili ponovno organizovanje ''Beosonga''

 

Thievery Corporation je u aprilu krenuo na svoju prolećnu turneju na kojoj će nastupiti u svega deset zemalja među kojima je i Srbija. Ovde su poslednji put izvodili svoje hitove 2005. godine zajedno sa grupom Faithless i oduševili oko 12.000 fanova na Sajmu. Brojni poštovaoci ovog fantastičnog Američkog sastava imaće priliku da ih opet vide u ponedeljak, 31. maja u beogradskom Expo centru u punom koncertnom sastavu koji broji blizu 20 članova.

 

Do tada pogledajte koje su spotove samo za gledaoce MTV-ja odabrali Rob Garza i Eric Hilton iz Thievery Corporation-a u petak, 28. maja u 20:30!