jelena live 4X FACTOR ADRIA

U muzičkom dvoboju, glasove odmerile Nina Simić i Jelena Đurić, takmičenje napustila Jelena

Šou se zahuktava, počela je nova epizoda X factora – 4. uživo. Tema ovonedeljne emisije nosi naziv „Sva lica ljubavi“, tako da će nam kandidati svojim pesmama preneti mnogo emocija. Smenjivaće se emocije najrazličitijih boja. Ipak,i večeras jedan od kandidata moraće da napusti takmičenje, što će zavisiti od sms glasova publike

Mentori Aleksandra, Tonči, Masimo i Željko zauzeli su svoja mesta i rekli su po koju reč o ljubavi. Masimo je kazao da je veoma zadovoljan što se u šou vraća sjajna Danijela Večerinović. Aleksandra je povodom večeri ljubavi pokazala emocije svojim kolegama. U to ime poklonila je lepezu Masimu, Tonči je dobio set papilotni, a Željko CD Arete Frenklin.

Slušamo u ovoj epizodi sedam finalista: Ivu Ćurić, Jelenu Đurić, Bobija Mojsovski, Iliju Mihailovića, Highway trio, Ninu Simić, Adnana i Tarika.

U backstage-u je posebna atmosfera, tamo svi takmičari imaju ista lica -nose maske Robija Vilijamsa. A na glavnoj sceni počinju nastupi.

„Glas u koji smo se zaljubili svi na prvi pogled“, najavio je Željko Ivu Ćurić koja je zapevala „Video games“ od Lane del Rej. „Prelepo otvaranje večeri ljubavi“, pohvalila je Aleksandra pesmu i Ivin izgled. Ona joj je preporučila da i ubuduće peva slične pesme. Od Tončija je stigla fantastična kritika: „Ti si bolja od Lane del Rej“, a Masimo je priznao da uživa kada se izgubi u pesmi, u lepoti izvođenja. I od Ivinog mentora je stigla pohvala: „umiljato, divno i nežno“.

Sledeći nastupa Bobi Mojsovski i peva „Opet si pobijedila“ od Tonija Cetinskog. „Njegov vokal odvodi u dubine Ohridskog jezera“, rekla je Aleksandra pred Bobijev nastup. Tonči se prvi oglasio. Rekao je da je u svim segmentima ovo odlično. Željko je kazao da mu je drago što je Bobi odabrao ovu pesmu koja je jako teška za interpretaciju. I Masimo se nadovezao u pohvalama: „Mislim da je pred tobom velika pevačka budućnost“. Aleksandra je jednostavno poručila Bobiju: „Vidimo se u finalu“.

Povezana vest:  Bon Džovi svira samo za Opru

„Njena ljubav prema muzici oseća se u svakom tonu“, bila je Masimova najava nastupa Jelene Đurić i njene pesme „Take me to the church“.’ Iako je rekao da je Jelena standardno dobra, Željko je morao da primeti da se ovog puta nije naježio, kao da ih je Jelena razmazila. I Tonči je imao komentar u istom tonu. Aleksandra je kazala da ovo nije bilo Jelenino najbolje izvođenje, ali da ona I dalje ima njenu najveću podršku. Masimo se nije složio sa kolegama. Nije mu bilo jasno šta im znači da ih je Jelena razmazila i rekao je da je njemu ovo bilo sugestivno, minimalistički, baš onako kako je trebalo da bude.

Voditelji su najavili takmičarima veliko iznenađenje. Naime, tim Robija Vilijamsa je gledao njihov prvi zajednički nastup, kada su otpevali njegovu pesmu i odlučio je da se svi takmičari pojave pred nastup ove svetske zvezde na koncertu 17. juna na Ušću.

Četvrti po redu je Ilija Mihailović. On peva „Impossible“ od Džejmsa Artura. Masimo je prvi komentarisao. Rekao je da je bilo dosta grešaka I dao mu je savet da otvori dijafragmu. Željko se nadovezao na Masimovu kritiku, ali je priznao da je Ilija to emotivnije otpevao nego što je u originalu. „Radi se samo o iskustvu I godinama“, dodao je Tonči I pohvalio Ilijin triler koji on zna lepo da koristi. I mentorkina reč na kraju. „Ja znam da ćeš ti jednog dana biti svetski priznat umetnik. Svaki atom tvog bića je sjedinjen sa muzikom“. Voditelj Radojičić je obradovao Iliju rekavši da će Džejms Artur nastupiti u finalnoj emisiji X factora u Areni

Povezana vest:  Novi album Kejti Peri 24. avgusta

Junaci iz Crne Gore „Highway trio“ izneli su na pozornici X factora pesmu Van Goga „Neko te ima noćas“. Prvi komentari stigli su od Aleksandre koja je pre svega pohvalila živu svirku. „Dobro je bilo energetski. I ovaj stil vam paše“, dodao je Željko. Masimo je takođe imao samo reči hvale, a Tonči je završio: „Ovo je vaš najbolji nastup“.

Emocije na scenu iznosi Nina Simić. Njen zadatak je pesma, balada Marije Šerifović „More pelina“. Tonči je primetio da se napokon Nini dogodila pesma koja joj je potpuno legla. „Večeras je to bilo najbolje od kada si ovde“, završio je svoj komentar. Pozitivne kritike stigle su I od Aleksandre. Masimo je priznao da je ovo Ninino izvođenje bilo fantastično. „Ja sam uvek verovao u tebe. I večeras je žiri video tvoju pravu emociju. Kad pokazuješ emociju, tada pobeđuješ“, zaključio je Željko.

I za kraj – spektakl. Tandem Adnan i Tarik i pesma Željka Joksimovića „Ludak kao ja“. Naravno u njihovom stilu, drugačijem aranžmanu. „Odličan miks. Dobar uvod, i rasplet kakav samo vas dvojica možete da napravite“, pohvalio je duet autor pesme Joksimović. Aleksandra je preporučila momcima da samo izbace narodnjačke trilere. Komplimenti su stigli I od Masima, s tim što im je skrenuo pažnju da ne odu previše u komediju. „Fantasični ste. Vi se možete adaptirati i sada ste pokazali kako to izgleda kada se napravi korak dalje“, poslednji se osvrnuo na Adnanov i Tarikov nastup njihov mentor Tonči.

Povezana vest:  "SAMO LJUBAV" SPECIJAL U KLUBU DOT NA DAN ZALJUBLJENIH!

Dok je publika glasala, na scenu se popeo Masimo Savić I izveo svoju novu pesmu.

I grupa „Magazin“ pojavila se na pozornici „X factora“ i otpevala numeru „Doktore“.

Glasovi su se prebrojali. Prolaze dalje: Ilija, Highway trio, Bobi, Adnan i Tarik i Iva. U muzički dvoboj ulaze Jelena i Nina.

Prva peva pesmu spasa Nina. „Zajdi, zajdi“ je njen izbor I peva a capelo. Nakon nje nastupa Jelena sa „Imagine“. Žiri mora da odluči. Željko naglašava da je teška situacija i da je zatečen glasanjem publike. Željko naravno glasa za svoju kandidatkinju. I Tonči je iznenađen ovim izborom za dvoboj, I on daje svoj glas Nini. Masimo daje glas Jeleni, i komentariše da mu je čudno da publika ovako glasa.  Aleksandra bi mogla da presudi, ali ona se odlučuje za Jelenu. Broj glasova je izjednačen.
To znači da odlazi onaj koji ima manje glasova publike, a to je večeras bila Jelena Đurić.

I sutra od 21h i dalje je tema ljubav o kojoj peva preostalih sedam finalista.