OneRepublic-Poster- BGOVO NISTE ZNALI O BENDU ONEREPUBLIC

O bendu OneRepublic i petorici momaka koji ga čine ćete retko čuti neke skandale. Oni su se do zvezda popeli isključivo talentom, radom i prijateljstvom iz koga su nastale pesme koje će ostati zauvek poput „Apologize“, „Good Life“, „Counting Stars“, „I Lived“ i mnogih drugih. Međutim, dok s nestrpljenjem iščekujemo njihov koncert u subotu 6. juna, u Kombank areni (www.eventim.rs), organizor koncerta Taramount  istražuje za vas neke zabavne činjenice o bendu koje nisu poznate svima:

•    Bend je 2003. oformio Ryan Tedder zajedno sa gitaristom Zachom Filkinsom. Njih dvojica su pre OneRepublic zajedno bili u bendu This Beautiful Mess. Prvo ime OneRepublic je bilo samo Republic.

•    Poput mnogih bendova, OneRepublic su se probili putem društvenih mreža. Ono što je zanimljivo jeste da se u njihovom slučaju radi o mreži MySpace koju su bukvalno zapalili kada ih je otkrila glumica Kelly Barrett. Drugi put ih je „otkrio“ Timbaland koji je uradio sada već kultni remiks pesme „Apologize“.

Povezana vest:  Sutra koncert Masima Savić u Sava centru

•    Ryan Tedder svira više od deset instrumenata. Ima fakultetsku diplomu iz oblasti advertajzinga i odnosa sa javnošću. Samouk je pevač i od ranog detinjstva do osamnaeste godine svakog dana je vežbao pevanje po minimum dva sata dnevno. Takođe je pevao i u crkvi. Sa 21 godinom, Tedder je učestvovao u pevačkom šouu Lancea Bassa iz ‘N Sync. Pobedio je, ali nagrada – objavljivanje albuma, se nikada nije realizovala.  Kada je posetio Osaku istetovirao je na japanskom poruku „Bog daje, Bog uzima“. Oženjen je i ima dva sina.

•    Zach Filkins je bio uspešan model. Njegov torzo se i danas može videti na nekim pakovanjima poznatog brenda donjeg veša Jockey Underwear. Tečno govori španski jezik jer je detinjstvo proveo u Barseloni učeći klasičnu gitaru. Oženjen je i ima sina.

Povezana vest:  Kasabijan i Prodidži na festivalu u Benikasimu

•    Video za pesmu „Counting Stars“ sa albuma „Native“, na VEVO kanalu benda, ima više od 810 miliona pregleda i ta cifra je u konstantnom porastu. U pesmi „Feel Again“, takođe sa albuma „Native“, moguće je na početku čuti otkucaje srca dece iz Gvatemale, a deo zarade od prodaje ovog singla otišao je u fond Save the Children.

•    Pesme OneRepublic često su deo soundtracka u popularnim TV serijama i filmovima. Među njima je i pesma „Ordinary Human“ iz filma „The Giver“. Takođe, njihove pesme obeležile su značajne scene u serijama „Gossip Girl“, „The Vampire Diaries“, „One Tree Hill“, „90210“ i mnogim drugim. Zanimljivo je da su i gitarista Zach i basista/čelista Brent imali izlete u svet glume – prvi je imao zapaženu epizodu u seriji „Criminal Minds“, a drugi u hororu „The Eye“.

Povezana vest:  MTV BIRA NAJBOLJI SPOT U 2013. GODINI

•    Omiljene pesme Ryana Teddera su „Wonderwall“ benda Oasis, „Freedom“ Georgea Michaela i „Mysterious Ways“ benda U2.

•    Iako je Ryan Tedder poznat kao frontmen OneRepublic, ima i veoma uspešnu karijeru autora pesama i producenta. Sarađivao je sa brojnim poznatim imenima među kojima su i: U2, Adele, Beyoncé, Birdy, Maroon 5, Ariana Grande, Jennifer Lopez, James Blunt, Taylor Swift, Gwen Stefani, Leona Lewis, One Direction…

•    Ryan Tedder ima strah od letenja avionom zbog neprijatne situacije koju je doživeo tokom leta u Rusiji. Međutim, zbog nastupa i snimanja albuma u studijima širom sveta, on se bori protiv svoje fobije.

•    OneRepublic za sebe kažu da ne pripadaju nekom određenom muzičkom žanru. Oni su neverovatna kombinacija različitih muzičih uticaja – roka, popa, indie muzike, hiphopa, elektronske muzike, pa čak i kantrija i gospela.