LudovikMaterial 14.12.2014 04Ludovik Material i pobednici konkursa InmusicMENT stižu na INmusic festival

Ludovik Material je post punk bend iz Ljubljane. Njihova muzika puna je mračnog gotha i skladne ponavljajuće buke, a sve to pojačano je s jedinstvenim spojem electro-popa koji jednom kad uđe u uho, ne izlazi van. Iza sebe imaju velik broj nastupa širom Evrpoe, ali im nikad nije dosta svirke. Uz elektoničke elemente i distorzirane rifove gitariste Matije Dolenca, bubnjarske veštine Jake Bergera Brgsa i harizmu pevačice Tine Perić dokazaće da njihov nastup nije preporučljivo propustiti.
Osim Ludovika Materiala, na INmusic festivalu će se predstaviti još dva slovenska benda. Koja su to dva benda, znaće se nakon finalne večeri INmusicMENT takmičenja.
U subotu, 6. juna u riječkom Omladinskom kulturnom centru Palach održaće se live INmusicMENT finale u kojemu će zasvirati pet slovenskih izvođača: Čao Portorož, Dandelion Children, Jardier, Kontradikshn i Lifecutter. Finalisti su odabrani od strane slovenske komisije, a publika u Palachu te predstavnici INmusica i Distune Promotiona izabraće dva izvođača koja će pridružiti ovogodišnjem programu INmusic festivala. Zahvaljujući organizovanom prevozu, finalisti u Rijeku dovode i podršku: svoje prijatelje i fanove. Nastupi u klubu Palach počinu u 21 sat, a ulaz je besplatan. Svi su pozvani da dođu poslušati ove sjajne izvođače te svojim glasom pomoći u odabiru pobednika.
Takmičenje je nastalo kao rezultat saradnje MENT- a, ljubljanskog Centra urbane kulture Kino Šiška, zagrebačkog INmusic festivala i riječkog Distune Promotiona. MENT je projekt koji za cilj ima promociju aktuelne slovenske scene u inostranstvu.
Ovogodišnji INmusic festival uveličat će Placebo, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Rudimental (live), Paolo Nutini, Of Monsters and Men, La Roux, Black Rebel Motorcylce Club, Eagles of Death Metal, Frank Turner and the Sleeping Souls, Death Cab For Cutie, Future Islands, Kate Tempest, Aziza Brahim, Batida, Mike Skinner, Rambo Amadeus, Repetitor, Jonathan, Halka, Sassja, Muscle Tribe of Danger and Excellence, Ashes You Leave, The Mirror Trap, Katalina Kicks, NLV (Nikol, Luka i Vedran), The Belle Infidels, Mel & Django Jet, Them Moose Rush, Killed a Fox, Discohernia, Ljetno kino, Zadruga te mnogi drugi.
INmusic festival održava se od 22. do 24. juna na Jarunu u Zagrebu uz podršku Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu. Ulaznice za deseto izdanje INmusic festivala po ceni od 349 kn za sva tri dana mogu se kupiti putem INmusic Webshopa, u Dirty Old Shopu u Zagrebu te se mogu uplatiti u svim poslovnicama OTP banke u Hrvatskoj. Jednodnevne ulaznice za 299 kn su dostupne isključivo putem INmusic webshopa. Kamperska ulaznica za sedam dana kampovanja iznosi 200 kn. Više informacija o ulaznicama i festivalu na www.inmusicfestival.com

Povezana vest:  Marčelo gost emisije Jelen Top 10