silvio berluskoni 2014

Berluskoni prodao 48 odsto Milana

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni prodao je 48 odsto deonica fudbalskog kluba Milan tajlandskom industrijalcu Bi Tečabolu, potvrdile su danas obe strane u zajedničkom saopštenju.

-Nacrt sporazuma, koji će biti detaljno ispitan, osigurava da će kontrola kluba ostati u rukama predsednika Silvija Berluskonija i Fininvesta, koji zadržavaju većinskih 52 odsto. Konzorcijum koji predstavlja gospodin Tečabol imaće manjinski udeo od 48 odsto – navodi se u zajedničkom saopštenju Fininvesta i Tečabola.
Dogovor će biti sproveden u delo u sledeća dva meseca, a italijanski mediji procenjuju da će Berluskoni dobiti 480 miliona evra, pošto je procenio da klub vredi milijardu evra.
-Ovo mi omogućava da zadržim većinu deonica i predsedničku funkciju. Neko ko tako dobro poznaje azijsko tržićte razviće komercijalni aspekt Milana u Aziji – rekao je Berluskoni.
Novinari su Berluskonija pitali da li će srpski trener Siniša Mihajlović preuzeti klub, kako se nagađa nedeljama, a predsednik je kratko odgovorio:

Povezana vest:  Pelegrini: Do kraja meseca imaćemo novog napadača

-Imam dobar osećaj u vezi sa Mihajlovićem.