Demist 3 photo John WolfrikDemist lyrics videom najavljuje prvi album i promociju u Beogradu

Zvaničnim lyrics videom za pesmu „Generation Grey“ beogradski gothic/progressive/melodeath metal bend Demist najavljuje izlazak svog prvog albuma na kojem će se naći i prethodna dva objavljena singla „Faith Remains“ i „Someone’s Mirror“.

Singl „Generation Grey“ sniman je u studiju „Blaze“ pod producentskom palicom Miloša Mihajlovića. Muziku, tekst i aranžman potpisuju članovi benda Demist. Prateći video uradio je Milan Subotić.

Album pod nazivom „Guilt and Pleasures“ biće objavljen u digitalnom obliku uskoro, a bend će koncertno promovisati svih deset pesama 25. juna u bašti KST-a u Beogradu. Ovo je prilika za sve ljubitelje symphonic zvuka da čuju nešto novo i drugačije, obzirom na to da je Demist razvio svoj zvuk uz primese progressive i melodic death zvuka. Događaj će biti upotpunjen muzikom koju će prvo birati DJ Leo i koji će probuditi nostalgiju za metalom devedesetih pažljivo odabranim pesmama bendova kao što su: Korn, System of a down, Linkin Park, Disturbed, Evanescence, Static x… i DJ VoviTzab, koji će sve prisutne razmrdati psychodelic trance melodijama. Cena ulaznice iznosiće 200 dinara, a program počinje u 22h.

Povezana vest:  Beograd očekuje prvi No Sleep vikend u klubu Drugstore!

O bendu

Demist je gothic/progressive/melodeath metal bend iz Beograda (Srbija). Sem symphonic zvuka, odlikuju ih primese progressive, gothic i death metal elemenata.

Bend je oformljen 2008. godine od strane dva člana koji su tu od osnivanja: klavijaturiste, Marka Lukića i pevačice, Dragice Maletić. Vremenom, bend je imao mnoge promene u postavi, da bi se konačno oformio u sadašnjem sastavu, zajedno sa: Ilijom Markovićem (basistom), Stefanom Gajićem (gitaristom) i Mladenom Jovanovim (bubnjarem).

Povezana vest:  Šta je naljutilo šefa 'The X Factora' i mentor One Directiona Simona Cowella

Od prvih nastupa tokom 2009. godine, kada je još bio tribute bend Nightwishu, Demist je zadobio simpatije beogradske metal publike, koja je odlično prihvatila novi pravac u kom je bend krenuo sa svojim autorskim radom. Ubrzo nakon objavljivanja prvog singla „Faith Remains“, popularnost benda je počela da raste i van granica Srbije.

Među muzičkim uticajima nalaze se mnogi svetski bendovi. Svi članovi Demista donose novu notu u skladu sa svojim ukusom. Neki od bendova koji su do sada imali glavni muzički uticaj su Nightwish, Tristania, In Flames, Moonspell, Kamelot, Evanescence i Disturbed.

Povezana vest:  Tejlor Svift domaćica proglašenja nominacija za Gremija

Demist se odlikuje karakterističnom mešavinom zvuka baziranom na formuli ženski vokal i muške growl deonice, uz novu snagu i tvrđi, mračniji prizvuk jake distorzije i dinamičnih linija ritam sekcije. Iako bi se na prvi pogled mogao okarakterisati kao „još jedan symphonic bend sa ženskim vokalom“, energija i sirova snaga, kao i nesvakidašnji spektar emocija i tematike brišu ove predrasude. Od nežnijih melodija, komercijalnijeg prizvuka, do tvrđih pesama, Demist ostavlja svoj pečat u prepoznatljivom maniru.

PHOTO: John Wolfrik Photography