milan_stankovic_polufinale_sa_zastavomMinistar traži glasove za Milana Stankovića na Eurosongu

 

Ministar za dijasporu Srđan Srećković pozvao je danas srpsku dijasporu da u subotu u finalu „Pesme Evrovizije“ glasa za predstavnika Srbije, folk pop pevača Milana Stankovića.

Ministarstvo za dijasporu saopštilo je da je Srećković pozvao „naše ljude širom sveta da glasaju za Stankovića u finalu ‘Eurosonga'“ koje se održava u Oslu.

Povezana vest:  Severina 'zlatnim' spotom za pesmu Hurem proslavila pola miliona fanova na facebooku

-Srećković je istakao da ljudi u Srbiji ne mogu da glasaju za svog predstavnika, ali zato naša dijaspora može i ‘Eurosong’ je samo jedna od prilika da se pokaže potencijal i snaga koji Srbija ima u svojoj brojnoj dijaspori – kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, ministarsvo je kao podršku Stankoviću sprovelo kampanju slanja mejlova sa tačnim uputstvom i propozicijama glasanja pojedincima, udruženjima, organizacijama i kulturno-umetničkim društvima iz dijaspore.

Povezana vest:  Koncert benda Stray Dogg u okviru "Amerikana jeseni" 21. novembra u Domu omladine Beograda

Srećković je naglasio da je preko društvene mreže fejsbuk (facebook) na stranici Ministarstva za dijasporu, koja ima preko 3.500 prijatelja, upućena poruka „Dajte svoj glas, da se čuje za nas!“

Pre polaska u Oslo Stanković je posetio Ministarstvo za dijasporu gde mu je Srećković uručio zastavu Srbije, kao simbol podrške, a tu zastavu je pevač raširio na sceni Telenor arene u Oslu kada se plasirao u finale takmičenja.

Povezana vest:  Eyesburn-"Fool Control" - 20 godina od izlaska kultnog albuma prvi put na vinilu u izdanju Menarta!