toni_cetinski_1Regina, Cetinski i Tomašević pevaju za Haiti

 

Srpska pop pevačica Jelena Tomašević, njen hrvatski kolega Toni Cetinski i bosansko-hercegovačka grupa „Regina“ biće među učesnicima humanitarnog koncerta za Haiti 30. maja u Sofiji, saopštila je danas produkcijska kuća „Mjuzik star“.

Kako se navodi, reč je o koncertu koji je na predlog vlasti Haitija posvećen obnovi bioskopa „Trijumf“ u Port-o-Prensu, a održava se u sklopu „Arts festivala“, na kome nastupaju muzičke zvezde Balkana.

Povezana vest:  Lejdi Gaga neprimerena za Južnokoreance mlađe od 18

Iz Makedonije nastupa Vlado Janevski, iz Crne Gore Nina Petković, Rumunije Ovidiju Lipan Čandarika i Marijuš Mihalake, iz Grčke „Mikro“, Turske Ferhat Gočer i „Metropol orkestra“, a iz Bugarske nastupaju Vasil Najdenov, Elika i Stunđi, Marijana Popova, Orlin Goranov i drugi.

Inicijativu za ovaj koncert dalo je Ministarstvo kulture Francuske, uz podršku ministarstava kulture svih balkanskih zemalja, dok su pokrovitelji Evropska komisija, Malteški odred i predsednik Bugarske Georgi Prvanov.

Povezana vest:  Koncert benda Nick Drag's Wagon Wheel 15. decembra u Atomu

„Mjuzik star“ je saopštio da će „Regina“ ovih dana u Beogradu početi snimanje novih pesama koje će izdati kao bonus na predstojećem koncertnom albumu snimljenom u Sarajevu.