Arsenal2015 568Peti „Arsenal fest“ počinje 25. juna

U Kragujevcu 25. juna počinje peti rok festival „Arsenal fest“ na kojem će, na pet bina, tokom tri dana trajanja festivala nastupiti brojni bendovi i solisti iz Srbije i zemalja u okruženju.
Prve večeri festivala nastupiće, pored ostalih, Debela Nensi, Babe, Elemental, Hladno Pivo, Ortodox Celts, Gramofondžije.
Publika će druge večeri biti u prilici da uživa u muzici bendova Ritam nereda, S.A.R.S, Zabranjeno pušenje, Blaže i kljunova i drugih.
Na završnoj večeri festivala nastupiće „Kolja i Grobovlasnici“, Van Gog, Goran Bregović koji sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane i Alenom Islanovićem obelezava 40 godina postojanja Bijelog dugmeta, zatim Rundek Cargo Trio, „Let 3“ i drugi.
U sklopu rok festivala publicista Dušan Vesić u Naradnoj biblioteci „Vuk Karadžić“ predstaviće knjigu o Bijelom dugmetu pod nazivom „Šta bi dao da si na mom mjestu“.
Komplet ulaznica za sve tri večeri festivala košta 1.800 dinara. Ulaznica za prve dve večeri festivala košta 1.000 dinara, dok samo za završno veče košta 1.200 dinara, odnosno 2.000 dinara za VIP ložu.
Prodaja karata vrši se preko mreže „Eventim“, a ulaznice se mogu kupiti i na ostalim prodajnim mestima i to u Kragujevcu, Čačku, Jagodini, Smederevskoj Palanci, Kruševcu, Nišu, Požegi, Užicu, Aranđelovcu, Ćupriji.
Promoteri ovogodišnjeg „Arsenal festa“ su Dejan Cukić i Inspektor Blaža, kao i kragujevački muzičari koji učestvuju na festivalu.
Rok festival „Arsenal fest“ održava se u centru grada na prostoru industrijskog jezgra Kragujevca sagrađenog sredinom 19. veka.

Povezana vest:  Italijanski rok bend Måneskin objavio novi singl - "The Loneliest”