Carlos_SantanaKarlos Santana:Neću imati koncertu u Izraelu dok su tenzije

 

Poznati američki muzičar meksičkog porekla Karlos Santana (Carlos) izjavio je večeras u Rabatu da za sada ne može da održi koncert u Izraelu zbog „straha i tenzije“ između Izraelaca i Palestinaca.

-Ne mogu da sviram tamo gde se sprovode pogubljenja. Ići ću u Izrael kad bude bilo manje tenzija, manje konflikta i manje straha – između njih i Palestinaca, rekao je Santana na konferenciji za novinare povodom večerašnjeg koncerta u Rabatu u okviru muzičkog festivala Mavazin (Mawazine).

Povezana vest:  BES poručuje: "Budi svoj"!

-Ono što oni (izraelske vlasti) rade nije konstruktivno i sam bog ne bi nikada otišao u Izrael u ovakvoj situaciji – rekao je Santana, za kojeg se smatra da je jedan od najboljih savremenih gitarista.

Santana nije pomenuo Palestince u svojoj izjavi.

-Nisam otkazao koncert u Izraelu. Samo je odložen i pitanje je vremena – rekao je gitarista.

Povezana vest:  Beck'sperience 2011, Klajnenberg se pridružuje Pricu u Beogradu

Santana će večeras u Rabatu održati koncertu okviru festivala Mavazin, jednog od najvećeg muzičkog festivala u arapskom svetu.

-Volim Afriku i moja ljubav prema tom kontinentu je veoma jaka. Oko 95 odsto mojih melodija je inspirisano Afrikom… Takođe volim žene. Poštujem tradicije u Africi, ali treba poštovati na ovom kontinentu i ženu – rekao je Santana.

Povezana vest:  Cubismo s ponosom predstavlja prvi singl nakon više od deset godina