EXIT 2015 day1 3

EXIT 2015

Emeli Sande na samom početku usijala Exit atmosferu

Nastupom britanske zvezde Emeli Sande i veličanstvenim vatrometom uoči njenog izlaska na binu noćas je zvanično otvoren 15. Exit festival.
Po sjajnoj tradiciji ovog festivala na otvaranju nije bilo nikakvih govorancija već su reč imali oni zbog kojih se na hiljade ljubitelja muzike već 15 godina okuplja na Petrovaradinskoj tvrđavi.
Izlazak prve zvezde prve večeri Exita na binu burno je ispraćen ali je atmosfera i pre toga bila fenomenalna za šta se pobrinuo „Čist bandit“ (Clean Bandit) tako da Sande nije imala nikakav problem da dodatno razgali masu i prvi put već prve večeri festivala iz temelja potrese zidine Petrovaradinske tvrđave.
Može se slobodno reći da je jubilarni Exit otvorilo čudo odnosno „Miracle“ u sjajnom izvođenju Emeli Sande koja će ostati upamćena kao neko ko je otvorio i zatvorio Olimpijske igre u Londonu.
Sjajnoj atmosferi doprinela je i izuzetna poseta, a kako je Tanjugu rekao direktor komunikacija Exit festivala Sagor Mešković, kroz kapije Exita noćas je prošlo više od 40.000 posetilaca.
Mešković je rekao da to nije rekord, ali je verovatno najveći broj posetilaca prvog dana i da apsolutni rekord treba očekivati najverovatnije u subotu, jer je svoj dolazak najavilo više od 50.000 posetilaca zbog čega je proširen festivalski prostor kako bi mogao primiti sve one koji žele da budu deo Exitove rođendanske žurke, jer najbolji festival u Evropi ove godine slavi jubilarni, 15. rođendan.
Pored glavne festivalske bine po tradiciji izuzetno je posećena i Dance arena, ali ona „pun procvat“ redovno ima tek u ranim jutarnjim satima kada i nastupaju najveće zvezde na tom stejdžu.
Takođe, uvek do sada priličan broj posetilaca zabavu je pronalazio na Fusion stage-u a noćas su zvezde te bine bile domaće snage Partibrejkersi i Darkwood Dub.
Čast da muzički otvore 15. Exit imali su pankeri iz Šapca, legendarni Goblini koji su prvi nastupili na glavnoj festivalskoj bini.
Pored muzičkog programa, svi oni koji su noćas posetili Petrovaradinsku tvrđavu mogli su da odaberu nešto iz široke palete vanfestivalske ponude, a ono što je posebno upadalo u oči jesu frizer, kozmetičar i salon za masažu koji su novina na Exitu.

Povezana vest:  Rock Opera za kraj leta na Adi