david gilmor

Dejvid Gilmur napisao pesmu inspirisan džinglom železnice

Legendarni Dejvid Gilmur iz Pink Flojda najavio je svoj novi solo album, posle skoro 10 godina.
Album „Rattle That Lock“ bi trebalo da se pojavi u septembru, a na njemu će se naći i jedna numera koju je slavni gitarista napisao inspirišući se džinglom francuske železnice (SNCF).
Džingl od četiri note (do, sol, la, mi), koji najavljuje dolazak i odlazak vozova, Gilmur je čuo pre dve godine na železničkoj stanici u južnom francuskom gradu Eks an Provans. Kratka melodija mu se toliko dopala da ju je odmah snimio na svom ajfonu, te došao na ideju da na osnovu nje napiše pesmu.
Kako prenosi RTL, britanski muzičar je kontaktirao autora džigla Mikaela Bumendila i zajedno s njim napisao pesmu koja će biti objavljena 17. jula.
„Stalno slušam razne zvukove, u tome se sastoji ceo moj život. Većinu vremena ono što čujem nije previše inspirativno“, objasnio je Gilmur, dodajući da mu se svideo „groove“ džingla.
On je ispričao da je stajao na peronu i držao visoko u ruci svoj telefon da bi što bolje snimio džingl koji je postao rif u pesmi „Just Do It“.
Album „Rattle That Lock“ je plod Gilmurove saradnje sa Filom Manzanerom i Džulsom Holandom kao i suprugom Poli Sampson koja mu je pomogla u pisanju tekstova.

Povezana vest:  Uz nesvakidašnje muziciranje Aleksandra Sedlara i Nemanje Radulovića, predstavljen prvi album projekta "Sale i Sedlari"

PHOTO: Dave M. Benett/Getty Images Entertainment