JOKSIMOVIC photo

Željko Joksimović, S.A.R.S. i Bob Sinclar dolaze na 26. Konzum Croatia Open Umag

Proslavljeni teniser Goran Ivanišević egzibicionim mečom u subotu 18. jula otvoriće ovogodišnji Konzum Croatia Open Umag, dok je za otvaranje zabavnog programa zadužen Željko Joksimović koji će koncertom uveličati početak ovog popularnog turnira sa najdužom tradicijom na ovim prostorima.
Na otvaranju 26. Konzum Croatia Open Umag održaće se egzibicioni meč „Goran Ivanišević i prijatelji“ , sada već tradicionalni teniski spektakl kojim poznati hrvatski teniser i šoumen Goran Ivanišević otvara umaški turnir, jedan od omiljenih turnira na turu, kako za igrače tako i za gledaoce. Nakon egzibicionog meča uslediće i nastup Željka Joksimovića kojim će se dodatno uveličati otvaranje ovog popularnog turnira.
Osim Gorana Ivaniševića na turniru će, doduše u takmičarskom programu, učestvovati vrhunski teniseri sa tura, poput Gael Monfisa, Fabija Fonjinija, Filipa Kolšrajbera, Marslea Granjolesa, uvek nepredvidivog rusa Mihaila Južnog, kao i mnogih drugih teniskih majstora što će ljubiteljima belog sporta pružiti zaista nezaboravno tenisko iskustvo.
Na ATP Umagu sudelovaće i srpski teniseri poput izvanrednog Dušana Lajovića, Filipa Krajinovića, Lasla Đere, a očekuje se i učešće Slobodana Jevtića i Đorđe Đokovića koji će kroz kvalifikacije pokušati da se izbore za učešće u glavnom delu turnira. Stariji brat mlade uzdanice Đorđa Đokovića, Novak Đoković, uspon svoje karijere je počeo upravo u Umagu na kojem je odigrao svoj prvi meč na ATP turniru, pa je moguće da upravo Umag lansira i mlađeg Đokovića među svetsku tenisku elitu.
Pored vrhunskog tenisa, posetioci umaškog turnira moći će da uživaju i u fenomenalnoj zabavi u okviru „Party Nights“ programa koji se održava u Dance Areni, impresivnoj party zoni u neposrednoj blizini centralnog stadiona. Noćni program će obeležiti nastupi brojnih regionalnih i svetskih zvezda pa će posetioci turnira kojima je obezbeđen i slobodan ulaz na sve koncerte i zabavne događaje jutarnje sate dočekati uživajući uz Željka Joksimovića, Boba Sinclara, grupu S.A.R.S. i mnoge druge vrhunske izvođače.
„Izuzetna mi je čast što ću ove godine nastupati na turniru u Umagu, jer sam veliki ljubitelj i strastveni pratilac tenisa. Ujedno, ovo je i prvi put da nastupam na takvoj manifestaciji. Obećavam dobru svirku i pozivam sve da dođu kako bismo zajedno uživali tog dana“, izjavio je Željko Joksimović.
„U Umagu smo već imali priliku da nastupamo na UmaGo Blues festivalu 2010. godine i taj nastup nam je ostao u lepoj uspomeni. Bendu su se u međuvremenu dogodile neke zaista lepe stvari, tako da ne sumnjam da će i ovogodišnji nastup u Umagu biti odličan, barem kao prethodni, ako ne i bolji. Donosimo puno pozitivne energije koju želimo da podelimo sa Umagom. Vidimo se na turniru“, dodao je Žare, frontmen grupe S.A.R.S.
Uz vrhunski tenis i zabavu, posetioci će imati priliku da svoje nezaboravno tenisko iskustvo obogate i uživanjem u vinu i autohtonim gurmanskim specijalitetima Istre poput maslinovog ulja, tartufa, sira i pršuta u okviru „Istria Gourmet festivala“. „Istria Gourmet festival“ je manifestacija koja afirmiše sve čarolije Istre uz učešće vrhunskih majstora kulinarstva.

Povezana vest:  Van Gog promenio basistu