Veličanstvena dodela najprestižnijih radijskih nagrada Naxi Zvezda održana je sinoć u Pozorištu na Terazijama, a među nagrađenima su se našle naše najveće muzičke zvezde. Za pesmu godine proglašena je „Krila od dima“ Tijane Bogićević, pevačica godine je Jelena Tomašević, a pevač godine Boris Režak. Posthumno, Naxi zvezde za sva vremena dodeljene su Korneliju Kovaču i Massimu Saviću, a za izuzetan doprinos muzici nagrađena je Aleksandra Radović.

Foto: Marija Mlađen/ATA Images

Veče je otpočelo glamuroznim nastupom Jelene Gavrilović koja je i vodila program, dok su se na sceni jednog od najlepših pozorišta smenjivali glumci koji su pevačima uručivali nagrade. Milica Tomašević proglasila je pesmu „Znam“ Kaliopi i Željka Samardžića za muzički projekat godine, a Željko je takođe osvojio i nagradu za koncert godine, koju mu je uručila Marija Bergam. Njena koleginica Miona Marković proglasila je album „Hodaj“ grupe „Neverne bebe“ za album godine, dok je Siniša Ubović objavio da je grupa Zana nagrađena za projekat u čast Marini Tucaković „Alhemičar“. Za muzički comeback godine nagrađena je grupa Regina za muzičku saradnju grupa „Rogati“, Boris Režak i Aleksandar Sofronijević. Za muzičkog producenta godine proglašen je Zoran Kiki Lesendrić a nagradu mu je uručila Ana Stanić.

Foto: Marija Mlađen/ATA Images

U saradnji sa magazinom „Story“ dodeljena je Naxi Zvezda za najbolji spoj muzike i mode, koja je pripala Dinu Merlinu. Nagradu je Marku Feheru, kreatoru koji je ostvario saradnju sa Dinom Merlinom uručio Dragan Kecman, glavni urednik magazina „Story“.

Povezana vest:  REVOLUTION Festival se produžava na tri dana sa non-stop programom

Prestižna nagrada Naxi Zvezda za izuzetan doprinos muzici dodeljuje se umetnicima koji su svojom muzikom i delom obeležili decenije za nama, koje slavi muziku i skreće pažnju na važne jubileje i uspehe naših najvećih muzičkih zvezda. Ove godine urednički kolegijum Naxi radija je odlučio da ovo priznanje dodeli Aleksandri Radović, a uručila joj ga je Aleksandra Milutinović, kompozitorka sa kojom je veže dugogodišnja uspešna saradnja.

Povezana vest:  Delča peva na engleskom

Prepuno gledalište Pozorišta na Terazijama, čije prve redove su ispunile najveće zvezde muzičke i kreativne industrije, pozdravila je Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija:

– Puno mi je srce. Mi već trideset godina na Naxi radiju živimo i promovišemo domaću muziku. Ovo veče je još jedan dokaz da ljubav i talenat uvek pobeđuju – istakla je vlasnica Naxi radija.

Foto: Marija Mlađen/ATA Images

Slušaoci Naxi radija birali su, tokom mesec dana, dobitnike u šest kategorija: pevača godine, pevačicu godine, pesmu godine, album godine, koncert godine i muzičku saradnju godine, dok su na osnovu odluke uredničkog kolegijuma Naxi radija dodeljene nagrade za  Naxi Zvezda za sva vremena, Naxi Zvezda za izuzetan doprinos muzici, Naxi Zvezda za muzički projekat godine, Naxi Zvezda za muzičkog producenta godine i Naxi Zvezda za muzički comeback.

Povezana vest:  Zašto je Džoni Dep pozvao u goste momke One Directiona?

Foto: Marija Mlađen/ATA Images