Nemanja Ristić, koji nosi umetničko ime iks, mladi autor, tekstopisac i pevač izuzetno specifičnih vokalnih spospobnosti, posle nekoliko uspešnih singlova, izbacio je i svoj prvi album pod nazivom „Svi će znati ko je iks“.

Album se žanrovski svrstava u moderan pop, uz elemente hip hopa, ali i pop rock-a. Iako na početku karijere, iks je već imao nekoliko značajnijih nastupa, između ostalih i na Arsenal festu i Blink festivalu, a prvim albumom u karijeri donosi i nekoliko interesantnih saradnji.

Kao gostujuči izbođaći, na albumu se pojavljujе Teya Dora, umetnica koja je nedavno svojom pesmom ušla u top 10 viralnih pesama na globalnoj svetskoj listi, hrvatski reper Zembo LatifaJowam, mlada nada domaće scene, kao i Ena, pevačica i tekstopsac, već dobro poznata u krugovima nove muzičke scene.

Povezana vest:  Humanitarna svirka za Vasilija

Pored iksa (Nemanje Ristića) koji potpisuje sve tekstove i delimično muziku i aranžmane, na albumu zajedno sa njim većinski su radili producent Mateja Atanaskovič – Velcy i Sava Tomić, član benda Keni nije mrtav, koji je bio zadužen za miks i master celog projekta.

Nemanja Ristić iks je povodom izlaska novog albuma izjavio:

„Moj debi album je izašao za Bassivity, i jako sam nestrpljiv da vidim reakcije slušalaca. Ranije sam na mesečnom nivou izbacivao sinlgove. Neki od njih su zasita jako dobro prošli i sada već broje milione pregleda, ali sam želeo da napravim manju pauzu i okupim ekipu sa kojom bih realizovao ceo album. Sve se sklopilo kako treba, radili smo mesecima i eto, jedanaest pesama je tu. Moram da napomenem da mi je pre svega čast i zadovoljstvo da imam goste na albumu. Zahvaljujem im se na ukazanom poverenju, a ljude još jednom pozivam da poslušaju pesme sa mog prvog albuma, kao i da pogledaju spot koji prati ovo izdanje“.

Uz izlazak albuma, iks je objavio i novi spot za numeru koja otvara ovo izdanje. U pitanju je ekranizacija pesme „Remek delo“, a režiju i montažu spota potpisuje Arsenije Slavić.

Povezana vest:  Projekat ''Serbian Jazz, bre!'' u DOB-u

Foto: Pero Arsenijević