Mr. Rabbit photo by Boris Jovanovic

BEND MR. RABBIT U SUBOTU NA ZIDIĆU DOB

Alternativni hip-hop/fusion bend iz Valjeva, Mr. Rabbit, održaće besplatan koncert u subotu 25. jula od 20 časova na Zidiću Doma omladine Beograda. Bend je nastao okupljanjem talentovanih muzičara oko mladog valjevskog tekstopisca, muzičara i MC-ja, Aleksandra Danilovića koji iza sebe ima iskustva u solo radu, ali i u radu sa drugim bendovima.
Grupu Mr. Rabbit karakteriše eksperimentisanje sa žanrovima, s obzirom na to da je svaka pesma sa njihovog prvog albuma napravljena u drugačijem muzičkom stilu. Na pitanje zašto su se odlučili na takvu koncepciju albuma, Aleksandar kaže da je žanrovska šarenolikost izazvana velikim brojem gostija na albumu, gde je svako na svoj način doprineo stvaranju konačne celine. ,,Naravno, tome je doprinela i činjenica da svako iz ekipe sluša neku drugačiju muziku. Na kraju je nastala Noćna luka brodova“, objašnjava on.

Aleksandar misli da sigurno ima sličnih bendova na muzičkoj sceni Srbije, koji kombinuju različite žanrove pri kreiranju muzike: ,,Ali, ipak mi se čini da žanrovska uniformisanost još uvek ima primat na sceni. Da li iz straha da se ne izgubi prilika, da li iz nekog osećaja sigurnosti u bezbednim vodama ne znam i nije na meni da sudim“.

Povezana vest:  Lili Alen imala spontani pobačaj

Njihov album prvenac ,,Noćna luka brodova“ je objavljen u julu 2014. godine pod etiketom izdavačke kuće Lampshade Media. Aleksandar kaže da su publika i kritika pozitivno odreagovali na ovaj album i da su koncertna predstavljanja albuma prošla vrlo dobro. ,,S obzirom da je prvi album u pitanju, ali imajući u vidu i samu žanrovsku koncepciju albuma, veoma smo zadovoljni. Publika nas je dobro prihvatila, nadam se da će tako i ostati.“

U martu 2015. godine, objavili su novi singl pod imenom ,,Magla“ čime su najavili buduća ostvarenja. Još uvek se ne zna kako će album biti koncipiran, jer su tek na početku kreativnog dela stvaranja novih numera. ,,Sigurno će veći akcenat biti na samom bendu, odnosno na živoj svirci a manje na elektronici“, objašnjava Aleksandar. On dodaje da ne zna datum izdavanja novog albuma, ali da očekuje da će biti objavljen krajem sledeće godine kao i to da u planu nisu nove saradnje, ali da se nikad ne zna.

Povezana vest:  Sjajan trosatni koncert Parnog valjak u Kombank areni

Za predstojeći koncert, Aleksandar Danilović kaže da mu je žao što nisu u prilici da ostvare prvobitnu zamisao, te da koncert na Zidiću DOB-a koncipiraju kao jednu akustičnu svirku. ,,Ljubitelji tvrđeg zvuka će sigurno biti zadovoljni. Sviraćemo pesme sa albuma, neke starije pesme, ali i neke nove koje za sada mogu da se čuju samo na našim koncertima“.

Za ideju besplatnih koncerata na Zidiću Doma omladine Beograda, Aleksandar kaže da je fenomenalna. ,,Lično obožavam svirke uličnog tipa jer neki ljudi, koji možda nikada ne bi čuli vašu muziku, imaju priliku da vas slušaju. A s druge strane, takve svirke zrače nekom intimnijom atmosferom između benda i publike“, kaže on, i dodaje da su koncerti na Zidiću sjajna prilika da se mladi bendovi predstave Beograđanima i gostima Beograda, ali i odlična šansa da isti ti ljudi slušaju neke od svojih omiljenih bendova u jednoj nesvakidašnjoj varijanti.

Povezana vest:  Kourtni Lov izgubila prava na ime, lik i dela Kurta Kobejna

Na kraju, Aleksandar nam poručuje da će publika imati priliku da ih čuje i na Love Fest-u u Vrnjačkoj Banji u petak 7. avgusta. Nakon toga, Mr. Rabbit će početi aktivnije da radi na novom albumu. ,,Planiramo da se zatvorimo u studio i da počnemo intenzivnije da radimo na novom materijalu i da, možda, do kraja godine objavimo još jedan singl. Što se tiče još nekih koncerata, i oni su svakako mogući“, završava on.