EKV tribute projekat Deca iz vode održaće koncert sećanja na Milana i Magi i obeležiti 25 godina od poslednjeg beogradskog koncerta EKV-a 19.septembra u 22.30h u bašti KST-a.

Koncert koji je grupa Ekatarina Velika odsvirala na leto  1994.godine u rasprodatoj bašti KST-a bio je ujedno i njihov poslednji beogradski koncert. Od tada je prošlo 25 godina a sećanje na njega i Margitu Stefanović Magi koja je uz Milana bila jedini član grupe od početka do kraja i dalje živi u srcima poklonika njihove muzike. Udruženje „Deca iz vode“, koje okuplja kreativne osobe i poštovaoce dela Milana i Magi, manifestacijama u gradovima širom bivše Jugoslavije čuva sećanje na njih i reafirmiše stvaralaštvo grupe EKV putem projekcije spotova, filmova, fotografija i koncertnog izvođenja njihovih pesama.

Povezana vest:  Uskoro novi album Džefa Baklija

Ovog puta, ljubitelji muzike EKV-a okupljaju se 19. septembra u bašti KST-a na tribute koncertu pod nazivom „Sećanje na Milana i Magi“. Pored godišnjice Milanovog rođenja (21.09.1958) i godišnjice Margitine smrti (18.09.2002.) ovom prilikom biće obeležena i 25. godišnjica njihovog poslednjeg beogradskog koncerta, na istom mestu gde je i održan.

Veliko nam je zadovoljstvo i čast što će se kao specijalni gost pojaviti i Boško Stanojević Bole, poslednji basista EKV-a koji je svirao na tom koncertu“ kažu Deca iz vode i dodaju: „On će najpre evocirati uspomene na Milana i Magi, kao i na taj koncert, a kasnije i svirati zajedno sa nama. Bole je danas basista grupe Kanda, Kodža i Nebojša, a pored toga drži časove gitare u KST-u.“

Povezana vest:  NATALI DIZDAR I ELVIS JACKSON U MTV PREMIJERI

Pre koncerta na velikom video bimu biće prikazani spotovi i fotografije koje su uradili članovi udruženja „Deca iz vode“ a posetioci će čuti i kraće intervjue sa gostima. Pored repertora koji obuhvata sve najveće hitove i najbolje pesme EKV-a sa svih albuma, specijal ovog koncerta biće i nekoliko pesama koje će biti odsvirane akustično, baš kao što su nekad Milan i Magi radili na EKV unplugged nastupima. Po završetku koncerta DJ Matinee i Vule nastavljaju manifestaciju uz žurku do 4h.

Povezana vest:  "Red Carpet Glam Party"&"Web Fest" afterparty 26. novembra u Plastic&Mint-u

Ulaznice su u pretprodaji po promo ceni od 400 din u Felix shop-u (TC Sremska), Yugovinyl store-u (Cetinjska 15) i KST-u. 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/476273166559010/

Deca iz vode https://www.facebook.com/decaizvode