“Pre dve godine sam povredio kičmu i ostao sam praktično potpuno nepokretan. Dok sam ležao, otkrivajući novu definiciju bola, pomislio sam: Pa kad mogu ponovo da naučim da hodam, mogu ponovo i da se vratim klaviru“ – počinje svoju priču Ivan Tasovac, pijanista i direktor Beogradske filharmonije, koji najavljuje novu, uzbudljivu etapu u svojoj bogatoj karijeri.
Naime, Tasovac uzima neka od najlepših i najpopularnijih dela klasične muzike i, ne menjajući ni jednu jedinu notu, oblači ih u novo odelo i povezuje ih sa potpuno neočekivanim melodijama.
“Paralelno sa ovim, ja sviram i najklasičniji repertoar. Ovo što radim je autentično delo za sebe. To je otprilike kako bi izgledalo kad bi se Mocart probudio posle rejv žurke.” – opisuje svoj repertoar Tasovac.

Povezana vest:  Džibo poziva u Suboticu

Ove zanimljive interpretacije poznatih klavirskih kompozicija, predstaviće u emisiji Studio, ove subote od 21 sat na RTS1.
Svojim nastupom u ovom muzičkom šou programu, Tasovac ujedno najavljuje i početak saradnje sa Skymusic Entertainment produkcijom, u čijim su studijima numere nastale, a evo kako je taj proces izgledao “iza scene”:

“Ova muzika nije sredstvo za popularizaciju klasične muzike jer klasičnoj muzici, tvrdim, ne treba nikakva dodatna popularizacija. Dok bude sveta, biće i ljudi koji uživaju u klasičnim melodijama. Moja muzika namenjena je podjednako za koncertne dvorane, avione, liftove, stvorena je i za kafiće i za festivalsku dance arenu. Ovo je forma koja nije nova, to je rađeno i ranije, ali je fenomenalna, i mene beskrajno zabavlja” – kaže Tasovac.

Povezana vest:  KANDA, KODŽA I NEBOJŠA PREDSTAVLJAJU SPOT ZA PESMU „TIBET", A FILIP DIZDAR ZA „IDI SAD"

Zabavno je bilo i u bekstejdžu na snimanju emisije Studio

Gledaoci Studija čuće obradu Mocartovog „Turskog marša“, koji je Tasovac objedinio sa Bella Ciao – himnom slobode duha. Druga kompozicija koju će izvesti u emisiji je jedno od omiljenih dela ljubitelja klasike širom sveta, Gnossienne No.1 Erika Satija, u kojem nije promenjena nijedna nota, ali mu je dodata autentična ambijentalna i „chill“ atmosfera.

Povezana vest:  Belgrade Music Week predstavlja: najpopularnija imena nove generacije superzvezda osvajaju Ušće u avgustu!

Druga gošća Studija ove subote je ikona pop i pop-folk muzike, Lepa Brena, koja je u emisiju došla u velikom stilu – helikopterom, ponavljajući čuveno doletanje na stadion Levski u Sofiji pre 30 godina.

Ne propustite Studio u subotu u 21 sat na RT1, jer ova epizoda će vas u svakom smislu ostaviti bez daha!

PHOTO: Skymusic