Nova HBO serija „Mer iz Istauna“ (Mare Of Easttown)  imaće premijeru 19. aprila na HBO GO-u, a prva epizoda biće emitovana na HBO kanalu istog dana u 21.00h.

Dobitnica Oskara, Emija i Zlatnog globusa Kejt Vinslet tumači ulogu Mer Šijan, detektivke iz malog grada u Pensilvaniji koja istražuje lokalno ubistvo, dok se njen privatni život raspada. „Mer iz Istauna“ govori o mračnoj strani blisko povezane zajednice i istražuje kako porodične tragedije iz prošlosti definišu sadašnjost. 

U seriji glume i Džulijen Nikolson, u ulozi Lori Ros, Merine najbolje drugarice iz detinjstva, trostruka dobitnica Emija Džin Smart, koja igra Merinu majku Helen, Enguri Rajs, kao Merina ćerka tinejdžerka, Evan Piters, u ulozi detektiva Kolina Zabela koji pomaže Mer sa istragom, dobitnik Emija Gaj Pirs, kao lokalni profesor Ričard Rajan i Dejvid Denman, koji igra Merinog bivšeg muža.

Povezana vest:  NOVA SEZONA DRAMSKE HIT-SERIJE NA HBO-u - „PENI DREDFUL II"

U ostalim ulogama su Džo Tipet, Kejli Spini, Džon Daglas Tompson, Patrik Marni, Džejms Mekardl, Sosi Bejkon, Nil Haf, Kejt Arington, Rubi Kruz, Ejsa Dejvis, Inid Graham, Džastin Hurt Dankli, Izi King, Makenzi Lansing, Kameron Man, Kija Mekirnan, Džek Malhern, Entoni Norman, Dru Šid i Madlin Vajnstin.

Autor i scenarista serije je Bred Ingelsbi, koji se vratio u svoju rodnu državu Pensilvaniju kako bi napisao seriju, a svih sedam epizoda režirao je Kreg Zobel („Оstavljeni“, „Zapadni svet“). Oni su istovremeno i izvršni producenti, uz Pola Lija, Marka Rojbala, Kejt Vinslet, Gavina Okonora i Gordona Greja.

Povezana vest:  Upoznajte “Američke princeze od million dolara” na kanalu Viasat History