pcelica_maja

„Pčelica Maja“ sada i u 3D verziji

 

Crtani film „Pčelica Maja“, koja je sredinom 80-ih godina bila jedna od najpopularnijih serija za decu u mnogim zemljama, pa i u bivšoj Jugoslaviji, uskoro će se vratiti na male ekrane u novoj, osavremenjenoj 3D verziji. Lik simpatične male pčelice širokog srca i zaljubljenice u prirodu nastao je na osnovu knjige „Pčelica Maja i njene pustolovine“ (Biene Maja und ihre Abenteuer) nemačkog pisca Valdemara Bonselsa iz 1912. godine koja je prevedena na više od 30 jezika.

Povezana vest:  Mihailović: Očekujem da su "Čizmaši" dobri i na RTS-u

Roman prati avanture pčelice Maje i njenih vernih drugara Pava i skakavca Flipa. Priča je fokusirana na odnos Maje sa okolinom, ostalim životinjama i osnovnim pravilima života u zajednici i odrastanju.

Iza 3D projekta, na kojem je rađeno 18 meseci, stoji belgijski Studio 100 koji je pripremio 78 novih epizoda.

-Naravno, računamo na efekat nostalgije – kaže direktor Studija 100 Jan Van Rijselberge, navodeći da su mnoge generacije koje danas imaju 40 i 30 godina rasle uz „Pčelicu Maju“ i verovatno će rado ponovo gledati crtać sa svojom decom.

Povezana vest:  Brojne premijere i nove sezone tv serija ove jeseni i zime

U novoj verziji Maja je podvrgnuta ozbiljnom „liftingu“, ali je njen karakter ostao u osnovi isti: mala pčelica je i dalje vesela, spontana, darežljiva i puna energije.  Posebna pažnja posvećena je prirodi, te su sve biljke u seriji botanički verno prikazane do najsitnijih detalja i boja. Poštujući duh vremena, nove avanture su, pak, nešto brže i dinamičnije od onih u originalnoj seriji.

Povezana vest:  Od Zemljana do Marsovaca - Druga sezona serijala “Mars” na kanalu National Geographic