Gitarijada 2015

PRATEĆI PROGRAM 49. GITARIJADE U ZAJEČARU

Osim bogatog muzičkog programa na ROCK i BIKE STAGE-evima, ovogodišnja 49. Gitarijada organizovala je bogat program u okviru pratećih manifestacija.

GUITAR ART STAGE
Na GUITAR ART STAGE-u program počinje u sredu 29. jula, u 12 sati, kada će u muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru, Daniel Markues održati Majstorsku radionicu na temu: Brtazilska muzika i improvizacije na električnoj gitari.

Dan kasnije, u četvrtak 30. Jula u 12 sati, takodje u muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“, Majstorsku radionicu za klasičnu gitaru održaće Bogdan Pejić. Istog dana, sa početkom u 20 sati u pešačkoj zoni ulice Timočke bune, koncert će održati Beltango Trio (Aleksandar Nikolić – bandoneon, Bogdan Pejić – gitara i Ivana Nikolić – klavir, vokal). Oni će izvesti program – Beltango (R)evolition – tradicional, piazzola, balkango.

U petak 31. Jula, u okviru Guitar art stage-a, u 12 sati u muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“, Majstorsku radionicu će još jednom održati Daniel Marques, na temu brazilska muzika i improvizacije na električnoj gitari.

Od 20 sati u pešačkoj zoni ulice Timočke bune će biti priredjeno Veče brazilske muzike, a koncert na solo gitari održaće Daniel Marques.

Povezana vest:  Posthumni album Majkla Džeksona stiže u novembru

Poslednjeg dana festivala, u subotu 1. avgusta, u 12 sati, u muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru, Majstorsku radionicu na temu: etno i flamenko gitara, održaće Miroslav Tadić.

GITARIJADA VISUAL
U okviru pratećeg programa GITARIJADA VISUAL 49. Gitarijade u pešačkoj zoni ulice Timočke Bune, u Zaječaru, posetite sledeće izložbe.
U četvrtak, 30. jula zakazani je otvaranje 10. Međunarodnog salona Rok fotografije, kao i otvaranje Izložbe fotografija „Iz zlatnog rudnika“ Zorana Trbovića. Početak je u 19 časova.
Narednog dana, u petak, 31. jula, na istom mestu, biće otvorena izložba ilustracija knjige „Ilustrovani rock ‘n’ roll vodič“ autora Davida Vartabedijana.
Podsećanja radi, u toku je i 3D Art Festival, koji će biti završen, u subotu 1. avgusta. Llikovna dela 3D formata naćiće se na platou Trga oslobođenja kod česme, kao i na okruglom platou ispred zgrade Osnovnog suda, fasadi Ustanove Gitarijada i zidu na zgradi Nacionalne agencije za regionalni razvoj (ispred ulaza na gornji nivo parkinga).

Povezana vest:  Arsen Dedić u bolnici zbog sepse

GITARIJADA FREE ZONE
U okviru 49. Gitarijade, osim dešavanja na pet bina, u Zaječaru je organizovan bogat prateći program.
U okviru pratećeg programa 49. Gitarijade GITARIJADA FREE ZONE, u bašti zaječarskog lokala „Irish Pub Rivendell“ biće priređene, razne zanimljive tribine i promocije.

U četvrtak, 30. jula od 17 časova tribinu će održati, Dragutin Matošević, član žirija 49. Gitarijade, na temu „Barikada sajtova i trenutno stanje BiH rocka“.

Istog dana, od 18 sati uslediće premijera filma o grupi Limunovo drvo, autora Branka Radakovića.

U 19 časova je promocijai izdavačke kuće Croatia records.

U petak, 31. jula od 17 časova bend Scarlet Notes iz Zadra promovisaće svoj album „Naivno srce“, a od 17 sati i 30 minuta organizovana je promocija albuma „Rocknroll“ hrvatske grupe Hard Time i promocija kompilacije hrvatskog hardrocka i havy metala.

U 19 časova je promocija knjige BG – blues / Najveće tajne i misterije Srbije, autora, Aleksandra Saše Ignjatovića.

Poslednjeg dana manifestacije, u subotu 1. avgusta, u 17 časova, „Svet kompjutera“ predstaviće Predrag Jovanović i Nenad Tubić, a od 18 sati je promocija partnerskog festivala Bedemfest / Nikšić.

Povezana vest:  KONCERTNI SPEKTAKL „INDEXI I PRIJATELJI – DA SAM JA NETKO" PONOVO U BEORADSKOM SAVA CENTRU 30.septembra i 1.oktobra u SNP u NOVOM SADU

U 19 časova biće održana tribina Frontrock supkulturni azil, na kojoj će govoriti Dušan Hedl, inače član žirija ovogodišnje, 49. Gitarijade.

WORLD MUSIC STAGE
Na WORLD MUSIC STAGE-u koji je postavljen na centralnom gradskom trgu u Zaječaru, u četvrtak, 30. Jula, od 19 sati će nastupiti Đura i mornari. Sat kasnije, od 20 sati, koncert će održati i bend Vrane kamene.

U petak, 31, jula, od 18 sati, u okviru novog programa Gitarijade, SHARING CULTURE, Makedonija će predstaviti svoju nacionalnu kulturu, muziku, kulturno nasledje… Nakon ovog programa, od 20 sati biće priređen koncert grupe Kora.

U subotu 1, avgusta, od 18 sati u okviru programa SHARING CULTURE, svoju kulturu i muziku predstaviće Republika Indonezija, dok će, sat vremena kasnije, od 19 sati, biti priređen koncert Miroslava Tadića i braće Teofilović.

U Zaječaru je u toku i WARM UP, na gradskom trgu u Zaječaru koji je počeo 25. jula, i u okviru koga će za 4 dana, koliko traje ovo svojevrsno zagrevanje za Gitarijadu, biti održano 12 koncerata.