Morrissey Ljubljana2

Najveći britanski rock pesnik Morrissey dolazi u Ljubljanu 10. oktobra

NEW MUSICAL EXPRESS ga je okarakterisao kao jednog od najuticajnijih muzičara na svetu. Steven Patrick Morrissey će 10. oktobra to potvrditi koncertom u ljubljanskoj Hali Tivoli.

Morrissey je na sebe prvo skrenuo pažnju kao frontman kultnih The Smiths, jedne od značajnijih britanskih grupa koja je bila neka vrsta mosta između novog talasa i brit popa. Sa intelektualnim i poetskim tekstovima koji su se pretežno doticali romantike i otuđenosti, preko noći je stekao vernu publiku. A ona ga prati i danas. The Smiths su kulturno promenili Veliku Britaniju i zadržali uticaj sve do danas. Sledbenici The Smiths i Morrisseyja su pored ostalih: Oasis, Blur, Suede, Pulp, Bono, OutKast, Radiohead, Arcade Fire, Deftones, Muse, Placebo, Dinosaur Jr., The National…

Povezana vest:  Lista 10 najprodavanijih singlova u SAD

Posle četiri slojevita albuma, The Smiths su 1987. godine prestali sa radom, ali to nije zaustavilo Morrisseyja koji je pokrenuo plodnu solo karijeru. Prošle godine mu je izašao deseti album ‘World Peace Is None of Your Business’.

Njegovi koncerti, a u to je nedavno mogla da se uveri publika u Srbiji, poznati su po provokativnosti i emocionalnoj energiji. Na njima daje sve od sebe, dotakne se The Smiths faze, ali osnova je bogata solo diskografija. U živo su mu pesme više rock obojene od studijskih verzija. Morrissey je zakleti vegetarijanec, borac za prava životinja, oštar politički kritičar bez dlake na jeziku i protivnik britanske monarhije. Svoje misli je otkrio u autobiografiji ‘Morrissey’, objavljenoj 2013. godine. Knjiga je dostigla rekordnu prodaju u Engleskoj i važi za najtiražniju muzičku biografiju. Traženiju i od zloglasne autobiografije Keitha Richardsa.

Povezana vest:  Novi album i turneja Blek Krous

MORRISSEY
Subota, 10. Oktobar 2015
Hala Tivoli, Ljubljana

EARLY BIRD ULAZNICE važe do 21. avgusta ili dok se ne proda kontigent:

34,50 €
(cena ulaznica posle 21. avgusta će biti 43 €)

FAN PIT ULAZNICE:

49 €

VIP ULAZNICE:
59 €
FB event: https://www.facebook.com/events/1434465523549465/