srbija pozdrav 1

Srpski fudbaleri čuvaniji od Buša, Vučića i pape

Mere bezbednosti za predstojeći duel fudbalskih reprezentacija Albanije i Srbije u Elbasanu biće najveće u istoriji te države, jače čak nego prilikom prethodnih „rizičnih poseta“ američkog predsednika DŽorddza Buša, Aleksandra Vučića i pape, prenosi tamošnji list „Šekuli“.
Kako se navodi, albanski premijer Edi Rama želi da se pošalje najlepša moguća slika u svet i ministrima unutrašnjih poslova i odbrane Saimiru Tahiriju i Mimiju Kodeliju, šefu obavešajne službe Višom Ajaziju Liki, kao i predsedniku Saveza Armandu Duki dao je taj zadatak na posebnom sastanku pre dva dana.
Prema ranijem dogovoru dva Saveza na utakmici u Elbasanu neće biti gostujućih navijača, a list navodi da će se ići tako daleko da nekoliko dana uoči meča Srbima uopšte neće biti dozvoljen ulazak u Albaniju. Očigledno, da bi se izbeglo nešto slično skandalu sa dronom tokom prve utakmice u Beogradu.
Biće sprovedena i posebna procedura za kupovinu karata i ulazak na stadion „Elbasan arena“, čiji je kapacitet 12.800 mesta. Albanski navijači karte će moći da kupe samo uz lične karte ili pasoše, čime će se sprečiti ulazak osoba koje imaju policijski dosije.
Utakmica između Albanije i Srbije igra se 8. oktobra, a prema najavama trebalo bi da joj prisustvuje i srpski premijer Vučić.

Povezana vest:  Španski mediji: Vilja prelazi u Njujork Siti